Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:11

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Οίκου του Kινηματογράφου (Λευκή Αίθουσα). Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει "στολίδια" της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατόπιν ηλεκτρονικής καταχώρησης/εγγραφής για τις παραστάσεις στον ιστότοπο του Οίκου Κινηματογράφου(στην κάτωθι παραπομπή http://unikino.ru/gr_films) ή με προσκλήσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού ή κατά την είσοδό τους στον Οίκο Κινηματογράφου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ (έναρξη προβολών 19.00):

4 Οκτωβρίου: 1. Μικρά Αγγλία (2013): Σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης. Την ταινία θα παρουσιάσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

5 Οκτωβρίου: Η Αιωνιότητα και μία ημέρα (1998): Σκηνοθεσία Θόδωρος Αγγελόπουλος. Την ταινία θα παρουσιάσει η χήρα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Φοίβη Αγγελοπούλου-Οικονομοπούλου.

6 Οκτωβρίου: Ακαδημία Πλάτωνος (2009): Σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος.

7 Οκτωβρίου: Τέλος Εποχής (1994). Σκηνοθεσία Αντώνης Κόκκινος. Την ταινία παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Αντώνης Κόκκινος.

8 Οκτωβρίου: Chevalier (2016): Σκηνοθεσία Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη. Την ταινία παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας της ιστοσελίδας www.greece-russia2016.gr

Διαβάστηκε 1551 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων