Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:09

Δεκτό το αίτημα για γυρίσματα στην Αθηναϊκή Τριλογία της ταινίας του Γ. Σμαραγδή για τη ζωή του Ν. Καζαντζάκη

Δεκτό το αίτημα για γυρίσματα στην Αθηναϊκή Τριλογία της ταινίας του Γ. Σμαραγδή για τη ζωή του Ν. Καζαντζάκη

Αίτημα να πραγματοποιηθούν επίγειες κινηματογραφικές λήψεις έξω από την Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη) για την ταινία που ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, κατέθεσε η εταιρεία παραγωγής «Alexandros film» στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Η ταινία είναι ευρωπαϊκής συμπαραγωγής (Ελλάδας, Αυστρίας, Γαλλίας και Γερμανίας) και είναι βασισμένη στο βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο». Αναφέρεται στα ταξίδια του Καζαντζάκη στην Ελλάδα (Αθήνα, νησιά Αιγαίου, Άγιο Όρος, Αίγινα, Κρήτη), αλλά και στην Αυστρία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Όπως εξήγησε η παραγωγός, Ελένη Σμαραγδή, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, η ταινία αναφέρεται στην περίοδο 1910-1930, για την οποία «δεν υπάρχει κάτι σχετικό στην Αθήνα, εκτός από την Τριλογία». Επίσης, διευκρίνισε ότι τα γυρίσματα έχουν, ήδη, γίνει στο συγκεκριμένο σημείο και θα συνδυαστούν με λήψεις και στον λόφο του Φιλοπάππου. Η ίδια ζήτησε τα γυρίσματα να γίνουν ατελώς, ωστόσο, σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του κράτους, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Διαβάστηκε 1379 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:15

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων