Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 17:01

Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέκτησε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα!!!

Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέκτησε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα!!!

Ο Γιώργος Τσακίρης είναι πετυχημένος χορευτής, τραγουδιστής και πολυβραβευμένος ηθοποιός.

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1934 στο Οχάιο της Αμερικής. Πατέρας του ήταν ο Στίβεν Τσακίρης και μητέρα του η Ζωή Αναστασιάδου, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ελλάδα.

Σπούδασε στην Αμερικανική Σχολή Χορού και πολύ γρήγορα ξεχώρισε στον ανταγωνιστικό χώρο της αμερικάνικης σόουμπιζ. Η πρώτη του ταινία ήρθε το 1947 στο «Song of Love».

Η κινηματογραφική του πορεία συνεχίστηκε κατά τη δεκαετία του ’50, όπου συμμετείχε κυρίως ως χορευτής σε ταινίες μιούζικαλ ή μέλος χορωδίας.

Ήταν χορευτής στις θρυλικές ταινίες «Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές» και «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μονρόε.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του δεν άργησε να έρθει. Το 1961 με τον ρόλο του ως Bernardo στο μιούζικαλ «West Side Story», κατάφερε να κατακτήσει το Όσκαρ αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα Β’ ανδρικού ρόλου. Η αμοιβή του εκείνη την περίοδο, φημολογούταν ότι έφτανε ακόμα και τα 100.000 δολάρια ανά ταινία.

Στη διάρκεια της καριέρας του πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές, όπως Wonder Woman, Medical Center, Hawaii Five-0, Dallas, Murder, She Wrote και Santa Barbara και Οικογένεια Πάρτριτζ.

Τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε και την καριέρα του ως τραγουδιστής της ποπ και έχει στο ενεργητικό του μερικά τραγούδια που έκαναν επιτυχία.

Ο Τσακίρης είχε επίσης έναν ρόλο στην τηλεοπτική εκπομπή Superboy ως καθηγητής Peterson κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σεζόν 1988-1990.

Ο τελευταίος ρόλος του ήταν το 1996 στην τηλεοπτική σειρά «Last of Summer Wine». Έκτοτε αποσύρθηκε και δίνει μόνο τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Αν και αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αφοσιώθηκε στην δεύτερη μεγάλη του αγάπη, το κόσμημα. Κατάφερε να μετατρέψει το χόμπυ του, να κατασκευάζει ασημένια κοσμήματα, σε επάγγελμα. Σχεδιάζει και δημιουργεί κοσμήματα, τα οποία έχουν γίνει τα αγαπημένα καλλιτεχνών και όχι μόνο, ανά τον κόσμο. Η συλλογή του είναι γνωστή ως «The George Chakiris Collections» και τα κοσμήματα του εκτίθενται στα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου.

Πρόσφατα μάλιστα η συλλογή του παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία, και εκτίθεται στο διάσημο κατάστημα του Τόκιο, Mitsukoshi.

πηγή:www.ellines.com

Διαβάστηκε 1809 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 22:45

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων