Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 15:55

Ο βίος της Αγίας Γλυκερίας (13 ΜαΪου)

Ο βίος της Αγίας Γλυκερίας (13 ΜαΪου)

Η Αγία Γλυκερία έζησε κατά τους χρόνους 138 μ.Χ.-161 μ.Χ. όταν βασίλευε ο Αντωνίνος και ηγεμόνας στο μέρος που κατοικούσε η αγία ήταν ο Σαβίνος.

Διέμενε στην Τραϊανούπολη,η οποία βρίσκεται κοντά στον Αδριατικό κόλπο.

Κάποια φορά όπου ο ηγεμόνας της περιοχής πρόσφερε θυσίες στα είδωλα, η Γλυκερία αφού χάραξε στο μέτωπό της το σημείο του Τιμίου Σταυρού, παρουσιάστηκε μπροστά του και ομολόγησε δημόσια την πίστη της στον Ιησού Χριστό.

Ο Ηγεμόνας προσκάλεσε τη  Γλυκερία ν΄ αρνηθεί τον Χριστό και να θυσιάσει στα είδωλα.

Η αγία μπήκε στον ειδωλολατρικό ναό και με την δύναμη της προσευχής της γκρέμισε το άγαλμα του Δία.

Οι ειδωλολάτρες εξοργισμένοι άρχισαν να την  πετροβολούν χωρίς όμως οι πέτρες να την αγγίζουν. Τότε, ακόμη πιο μανιασμένοι, την κρέμασαν από τα μαλλιά και άρχισαν να τη μαστιγώνουν.

Μετά από αυτά τα μαρτύρια την έριξαν στην φυλακή χωρίς τροφή, πιστεύοντας ότι θα λυγίσει και θα αλλαξοπιστήσει. Όταν όμως άνοιξαν την φυλακή βρήκαν μέσα ψωμί, γάλα και νερό.

Κατόπιν, αφού έγδαραν το δέρμα από το κεφάλι της, έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και την έριξαν πάλι στην φυλακή. Άγγελος Κυρίου παρουσιάστηκε στην φυλακή, την  θεράπευσε και την έλυσε από τα δεσμά της.

Όταν είδε ο δεσμοφύλακας, ο οποίος ονομάζονταν Λαοδίκιος το μεγάλο και παράδοξο αυτό θαύμα, πίστευσε στον Χριστό και μαρτύρησε για το ονομά Του με αποκεφαλισμό.

Τέλος έριξαν την αγία στα θηρία όπου και παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού στις 13 Μαίου.

Ευσεβείς Χριστιανοί ενταφίασαν το άγιο λείψανο της στην Ηράκλεια της Θράκης.

Διαβάστηκε 1764 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων