Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 13:28

Θεμελίωση ιεράς μονής στην Ουγκάντα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄

Θεμελίωση ιεράς μονής στην Ουγκάντα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄

Θεμελίωση ιεράς μονής, επίσκεψη σε ενορίες και σχολεία, καθώς και συμμετοχή σε σύναξη κληρικών πραγματοποίησε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ στο πλαίσιο της πολυήμερης ιεραποστολικής περιοδείας του στην Ουγκάντα.

Αναλυτικότερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε τον αγιασμό και τη θεμελίωση της υπό ανεγέρσεως ανδρώας (για άνδρες) Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στη Λίμνη Βικτώρια, και συγκεκριμένα στην περιοχή Busana. Επίσης, επισκέφτηκε την ενορία του Αγίου Βασιλείου Kikwanya, όπου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο όνομα του μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκοπίου, ο οποίος συνέβαλε στην ανέγερση του ιερού ναού.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης μετέβη στην περιοχή Butembe, όπου βρίσκεται το δημοτικό σχολείο που φέρει το όνομα του πατρός Οβαδία, πρώτου ιερέα της Ουγκάντας και παππού του νυν μητροπολίτου Καμπάλας κ.Ιωνά.

Επισκέφθηκε, ακόμη, την ενορία της Γεννήσεως της Θεοτόκου Bugolo, όπου στη θέση παλαιότερου ναού-αχυροκαλύβας έχει τώρα ανεγερθεί περικαλλής ναός.

Τέλος, πραγματοποίησε σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας (πρωτεύουσα της Ουγκάντα) στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Διαβάστηκε 4229 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων