Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 15:51

Για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο οι γυναίκες στη Σ.Αραβία!

Για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο οι γυναίκες στη Σ.Αραβία!

Για πρώτη φορά στην Σαουδική Αραβία γυναίκες θα μπορούν από την Παρασκευή να παρακολουθήσουν αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Ριάντ, την Τζέντα και την Νταμάμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Οι αγώνες ποδοσφαίρου, τους οποίους θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά και γυναίκες φίλαθλοι, θα είναι αυτοί μεταξύ των ομάδων Αλ Άχλι και Αλ Μπατίν στις 12 Ιανουαρίου, Αλ Χιλάλ και Αλ Ιτιχάντ την επομένη και Αλ Ετιφάκ και Αλ Φαϊσαλί στις 18 Ιανουαρίου, διευκρινίζει το σαουδαραβικό υπουργείο Πληροφόρησης και Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει να κάνει ο νεαρός πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν στο μέχρι σήμερα υπερσυντηρητικό αυτό μουσουλμανικό βασίλειο.
Η Γενική Αρχή Αθλητισμού είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι τρία στάδια, στα οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να εισέρχονται μόνον άνδρες, θα μπορούν να δέχονται από τις αρχές του 2018 οικογένειες σε ειδικές θέσεις. Αυτά είναι το King Fahd International Stadium στο Ριάντ, το King Abdullah Sports City στην Τζέντα και το Prince Mohammed ben Fahd Stadium στην Νταμάμ.
Κι άλλα μέτρα έχουν ανακοινωθεί υπέρ των γυναικών και των νέων, κυρίως ότι δίδεται η άδεια στις γυναίκες να οδηγούν από τον Ιούνιο και ότι ξανανοίγουν οι κινηματογράφοι τον Μάρτιο.

Διαβάστηκε 1958 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων