Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 15:02

5 Λαμπραντόρ στο πανεπιστήμιο του Middlesex για την αντιμετώπιση του στρες των φοιτητών

5 Λαμπραντόρ στο πανεπιστήμιο του Middlesex  για την αντιμετώπιση του στρες των φοιτητών

Πέντε σκύλοι ράτσας λαμπραντόρ "προσελήφθησαν" στο πανεπιστήμιο Middlesex της Βρετανίας για να βοηθούν τους φοιτητές να διαχειρίζονται το στρες των εξετάσεων και να στηρίζουν εκείνους που εξαιτίας του άγχους τους κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Οι πέντε "βοηθοί καθηγητών" έχουν και τις δικές τους κάρτες προσωπικού που φέρουν τη φωτογραφία και το όνομά τους. Πρόκειται για την πιο συστηματική χρήση σκύλων σε πανεπιστήμιο.

"Μπορείς πράγματι να παρατηρήσεις διαφορά (στους φοιτητές) και να δεις το στρες τους να μειώνεται", λέει η Φιόνα Σάδερς, η υπεύθυνη για τις κλινικές δεξιότητες στο πανεπιστήμιο.

"Είναι απίστευτο και θέλουμε πολύ να συνεχίσουν και να επεκτείνουν αυτά που κάνουν. Είναι δύσκολο να περιγράψεις τον αντίκτυπο που έχει ένας σκύλος που είναι ξαπλωμένος στη γωνία μιας τάξης. Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα αυτό θεωρώ ότι κανένας μας δεν πίστευε ότι θα ήταν τόσο επιτυχημένο".

Η Σάδερς πρόσθεσε ότι όλοι οι σκύλοι εκπαιδεύτηκαν ειδικά και πέρασαν από "αυστηρή αξιολόγηση" για να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν την κατάλληλη ιδιοσυγκρασία.

Τον περασμένο μήνα ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ σερ Άντονι Σέλντον υποστήριξε τη χρήση σκύλων ως έναν τρόπο μείωσης του στρες στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

"Η γρηγορότερη και μεγαλύτερη επιτυχία που μπορούμε να έχουμε για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και για να αισθανθούν ασφαλή τα παιδιά είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας σκύλος σε κάθε σχολείο της χώρας", είπε ο σερ Άντονι.

Την δήλωσή του υποστήριξε και ο υπουργός Παιδείας Ντέμιαν Χιντς, ο οποίος είπε ότι περισσότερα σχολεία έχουν προσλάβει "σκύλους για την καλή ψυχική υγεία" και ότι "τα κατοικίδια μπορούν στα αλήθεια να βοηθήσουν".

Διαβάστηκε 2379 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων