Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 21:49

Χωρίς φωτογραφίες η εφημερίδα Liberation!

Χωρίς φωτογραφίες η εφημερίδα Liberation!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η εφημερίδα Liberation κυκλοφόρησε χωρίς φωτογραφίες. Αντίθετα, έμεινε κενός ο χώρος στον οποίο θα δημοσιεύονταν, ενώ από κάτω υπήρχαν κανονικά οι λεζάντες τους. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο σιωπής: είναι προφανές ότι όταν υπάρχει έλλειψη οπτικών πληροφοριών η εφημερίδα αλλάζει εντελώς χαρακτήρα», αναφέρεται στο κείμενο που δημοσίευσε η «Λιμπέ» για να εξηγήσει την απόφασή της.


«Οι φωτογραφίες επιλέχτηκαν όπως κάθε μέρα, γι' αυτό δημοσιεύονται οι λεζάντες και τα ονόματα των φωτογράφων», δήλωσε η Brigitte Ollier, δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας και συνεχίζει «Με την τολμηρή αυτή κίνηση θέλαμε να δείξουμε την αξία και την ενέργεια της φωτογραφίας, τη στιγμή που αρχίζει στο Παρίσι το 17ο Σαλόνι Φωτογραφίας».
Απογυμνώνοντας την εφημερίδα από κάθε φωτογραφία και βάζοντας μόνο τις λέξεις, η «Λιμπερασιόν» ήθελε να αναδείξει πόσο σημαντική είναι και η γλώσσα της εικόνας στην κατανόηση όσων συμβαίνουν γύρω μας, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από ένα κείμενο που επεξηγεί όσα δεν μπορεί να καταγράψει ο φακός.

Διαβάστηκε 2211 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων