Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 00:06

Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο είναι από μέδουσες και φωσφορίζει!

Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο είναι από μέδουσες και φωσφορίζει!

Το Glow-in-the-dark είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο και κοστίζει 225 δολάρια η μία μπάλα παγωτού. Γιατί τόσο ακριβά; Γιατί σύμφωνα με την εταιρεία το παγωτό φτιάχνεται από μία πρωτεΐνη που προέρχεται από μέδουσες. Αυτή η πρωτεΐνη είναι τόσο ξεχωριστεί γιατί στο σκοτάδι φωσφορίζει! Όσο για τη γεύση, όσοι το δοκίμασαν λένε πως είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που όλοι πρέπει να γευθούν.


Ο Βρετανός επιχειρηματίας Charlie Francis, ίδρυσε την εταιρεία Lick Me I'm Delicious και υλοποίησε την ιδέα να κατασκευάσει παγωτό από μέδουσες σε συνεργασία με επιστήμονες από την Κίνα που κατασκεύασαν στο εργαστήριο την συγκεκριμένη πρωτεΐνη που συναντάται στις μέδουσες.
 Για το αν ωστόσο το φθορίζον παγωτό είναι ασφαλές, ο δημιουργός του λέει: «Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα κι εγώ ο ίδιος και δεν είδα να φωσφορίζω από πουθενά, οπότε θα έλεγα ναι, είναι ασφαλές».
«Επόμενος στόχος μας τώρα, είναι να δημιουργήσουμε αόρατο παγωτό. Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες και ταχυδακτυλουργοί, ας έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας» λέει χαριτολογώντας ο Φράνσις.

Διαβάστηκε 2272 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων