Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 11:29

Έγινε 116 η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο!

Έγινε 116 η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο!

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα, γιορτάζει σήμερα τα 116α γενέθλιά της με σούσι και ζαχαρωτά. Η Μισάο, από οικογένεια εμπόρων κιμονό της πόλης Οσάκα στη δυτική Ιαπωνία, δέχτηκε την επίσκεψη του δημάρχου Τακεχίρο Ογκούρα στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, ο οποίος της πρόσφερε ένα μπουκέτο λουλούδια.

Όταν η Μισάο ρωτήθηκε τί σημαίνουν γι αυτήν τα 116γενέθλιά της, εκείνη απάντησε απλά: «μια μακρά χρονική περίοδο». Πάντως η ίδια δηλώνει πως το μυστικό της μακροζωίας της είναι η καλή διατροφή με πολύ σούσι και οι οκτώ ώρες ύπνου ημερησίως.
Πέρυσι είχε λάβει πιστοποιητικό από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες που βεβαίωνε ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα στον πλανήτη,παρότι επίσημη κινεζική ιστοσελίδα δηλώνει πως μια γυναίκα ηλικίας 127 ετών ζει στο δυτικό άκρο της Κίνας.

Η Μισάο Οκάουα γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1898, παντρεύτηκε το 1919 και απέκτησε τρία παιδιά, έναν γιό και δύο κόρες. Έχει τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα. Ο σύζυγός της πέθανε στις 20 Ιουνίου του 1931. "Ηταν η πιο θλιβερή στιγμή της ζωής μου", δηλώνει η ίδια ύστερα από 83 χρόνια.

Διαβάστηκε 1870 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων