Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:59

Αποζημιώσεις ύψους 19 δισεκ. δολ. διεκδικούν οι Βρετανοί για υπερβολικές χρεώσεις στην Mastercard

Αποζημιώσεις ύψους 19 δισεκ. δολ. διεκδικούν οι Βρετανοί για υπερβολικές χρεώσεις στην Mastercard

Περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αγωγή σε βάρος της Mastercard που εγείρει απαιτήσεις ύψους 14 δισεκ. λιρών (19 δισεκ. δολαρίων) ως αποζημίωση για υποτιθέμενες υπερβολικές χρεώσεις, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Λονδίνο.

Η αγωγή, που ασκήθηκε από έναν πρώην επικεφαλής του γραφείου Συνηγόρου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία πληρωμών χρέωνε παρανόμως υψηλά τέλη στα καταστήματα όταν οι αγοραστές χρησιμοποιούσαν τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες τους και ότι αυτά πέρναγαν στους καταναλωτές σε υψηλότερες τιμές. Η Mastercard φέρεται να έχει ακολουθήσει την πρακτική αυτή για 16 χρόνια μεταξύ του 1992 και του 2008, σύμφωνα με τις περισσότερες από 600 σελίδες των εγγράφων που κατατέθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο για θέματα ανταγωνισμού χθες.

«Ήταν σχεδόν ένας αόρατος φόρος», δήλωσε ο Γουόλτερ Μέρικς, που άσκησε την αγωγή, στο BBC. «Η Mastercard συμπεριφέρθηκε επαίσχυντα σε αυτό. Δεν είχαν τη λογική να δεχτούν ότι αυτό που έκανε ήταν επιζήμιο για τους Βρετανούς καταναλωτές».

Η Mastercard σε ανακοίνωσή της απέρριψε κάθε παρατυπία.

Διαβάστηκε 1528 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων