Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 17:53

Έρευνα για τη μεγαλύτερη επίθεση στα συστήματα της Yahoo - Εκλάπησαν στοιχεία 500 εκατ. λογαριασμών

Έρευνα για τη μεγαλύτερη επίθεση στα συστήματα της Yahoo - Εκλάπησαν στοιχεία 500 εκατ. λογαριασμών

Τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του Διαδικτύου φαίνεται πως αποτελεί τελικά η παραβίαση που είχε δεχτεί το 2014 στα συστήματά της η υπηρεσία της Yahoo, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία. Όπως αναφέρεται, τα στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών εκλάπησαν, στα οποία περιλαμβάνονταν προσωπικές πληροφορίες χρηστών.

Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφέρει ότι τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, υποστήριξαν πως η επίθεση φαίνεται πως συνδέεται με κάποια κυβέρνηση. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι η επίθεση φέρει μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες, στις οποίες εικάζεται ότι είχαν ανάμειξη οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Την Πέμπτη, η Yahoo επιβεβαίωσε ότι η παραβίαση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις πρώτες εκτιμήσεις. Τα δεδομένα που εκλάπησαν περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, όχι όμως ευάλωτα passwords, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς. Στην ανακοίνωσή της η Yahoo προτρέπει όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, αν δεν το έχουν κάνει από το 2014.

Διαβάστηκε 1518 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων