Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 12:00

Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

"Κεκλεισμένων των θυρών" συνεχίστηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η συνάντηση κορυφαίων Γάλλων και Ελλήνων εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, περισσοτέρων των 100 και από τις δύο πλευρές, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμ. Μακρόν, στην Αθήνα.

Ενώπιον ακριβώς αυτού του κοινού και στέκοντας στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι «είμαστε εδώ, ήμασταν εδώ και θα είμαστε εδώ», καθιστώντας σαφή την συνεχή στήριξη που παρέχει η χώρα του για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, αλλά και το γνήσιο επενδυτικό ενδιαφέρον που τρέφει για αυτήν.

Όπως επεσήμανε ο κ.Μακρόν, «η Ελλάδα έχει περάσει μία περίοδο δύσκολη, στη διάρκεια μίας κρίσης ελληνικής αλλά συνάμα και ευρωπαϊκής. Η Γαλλία, με αίσθημα ευθύνης βρέθηκε στο πλευρό της» από κοινού με την κοινοτική αλληλεγγύη που υπήρξε, σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος και συνέχισε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην κανονικότητα».

Υπό το πρίσμα αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε την οδό των επενδύσεων για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Και αυτό πρέπει να γίνει μέσω ευρωπαϊκών επενδύσεων.

Η γαλλική κυβέρνηση και οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Μακρόν, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει έμφαση όχι μόνον σε παραδοσιακές μεταποιητικές βιομηχανίες, όπως των τροφίμων αλλά και σε νέες, με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και την πληροφορική, με στόχο τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Από το ίδιο βήμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε απευθύνει δύο σαφή ερωτήματα προς τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής τάξης: «Εάν επενδύετε ήδη στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που συναντάτε και εάν δεν επενδύετε, τι σας αποτρέπει από αυτό;»

Οι απαντήσεις που του δίδονται στο πλαίσιο του Ελληνογαλλικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας αλλά και ενίσχυσης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Τσίπρας ευχαρίστησε την γαλλική επενδυτική τράπεζα για την βοήθεια που παρέσχε στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Διαβάστηκε 1329 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:10

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων