Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 12:09

Το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει στον εισαγγελέα 17 υποθέσεις συμβάσεων

Το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει στον εισαγγελέα 17 υποθέσεις συμβάσεων

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στείλει στον εισαγγελέα 17 υποθέσεις συμβάσεων που αφορούν διάφορες περιόδους και όχι μόνο την περίοδο της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Β' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε στείλει στον εισαγγελέα 17 περιπτώσεις συμβάσεων, διαφόρων περιόδων, όχι μόνο όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη να δει ποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν και ποινικό χαρακτήρα. Εμείς δεν στέλνουμε φακέλους για πρώην υπουργούς, στέλνουμε υποθέσεις, cases, τις οποίες από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει καταρχήν αν υπάρχει ζήτημα και δεύτερον το επίπεδο εμπλοκής και ποιων προσώπων και σε πoιο επίπεδο ιεραρχίας» επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 o αν. υπουργός διευκρίνισε: «Επειδή τα αντισταθμιστικά έχουν συνδεθεί με τη λογική ότι υπάρχουν μίζες που δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια, εμείς δε θα αναζητήσαμε αντισταθμιστικά ούτε θα απαιτήσουμε, πέραν εκείνων που θα διευκολύνουν την εκτέλεση του ίδιου του προγράμματος».

«Η αναβάθμιση των F16 -ένα μεγάλο μέρος της- θα γίνει εδώ στην Ελλάδα, δηλαδή η συναρμολόγηση, κάποιες καλωδιώσεις και μια σειρά άλλα πράγματα θα γίνουν εδώ στην Ελλάδα και για να γίνουν εδώ χρειάζονται κάποιες γραμμές παραγωγής και μία μεταφορά τεχνογνωσίας. Σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσει και η εταιρεία, που θα αναλάβει την αναβάθμιση, και η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα είναι υπεύθυνη. Αυτή τη στιγμή δε γίνεται συζήτηση ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις επί αντισταθμιστικών», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αρκεί να λέμε στο υπουργείο ότι όλα γίνονται με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και προσοχή κ.λπ. αλλά συγχρόνως αυτό πρέπει να είναι αντιληπτό και από όλο τον περιβάλλοντα χώρο και την κοινωνία».

Διαβάστηκε 1215 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων