Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 12:50

Στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10:45 το αεροσκάφος που μετέφερε στην Αθήνα, τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν εμφανίστηκε στην πόρτα του αεροσκάφους, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Εμινέ.

Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς και ο ομόλογό του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδεύει στην Ελλάδα, κυβερνητικό κλιμάκιο, καθώς και Τούρκοι επιχειρηματίες. 

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 13:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της κατ? ιδίαν συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις διευρυμένες διμερείς συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

Διαβάστηκε 1105 φορές