Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 13:56

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν στη Βουλή ο ΠτΔ και ο Ν. Βούτσης

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν στη Βουλή ο ΠτΔ και ο Ν. Βούτσης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχθηκε για τρίτη χρονιά, στο κοινοβούλιο, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τις δομές φιλοξενίας Σχιστού και Ελαιώνα.

Πρ. Παυλόπουλος: «Ευρώπη είναι αυτή που βλέπετε στην Ελλάδα και όχι οι εξαιρέσεις για τις οποίες ακούτε»

«Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος και να μπορέσετε να επιστρέψετε στα σπίτια σας με ασφάλεια, ζήτημα για το οποίο πρέπει όλοι να εργαστούμε, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «θέλω να ξέρετε ότι η πατρίδα σας είναι η Ελλάδα και η οικογένειά σας είναι η ελληνική κοινωνία, γιατί έτσι είναι ο ελληνικός πολιτισμός, έτσι είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός».

«Αυτή η Γηραιά Ήπειρος, όπως λένε την Ευρώπη, έχει αυτές τις αρχές απέναντι στον άνθρωπο και ιδίως απέναντι στον άνθρωπο που χειμάζεται. Είναι οι αρχές που κληρονόμησε η Ευρώπη από την Αρχαία Ελλάδα και τις κρατά ψηλά, αυτές τις δύσκολες ώρες. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που ακούτε στην Ευρώπη δεν είναι ο κανόνας. Η Ευρώπη είναι αυτή που βλέπετε εδώ στην Ελλάδα, με όλες τις δυσκολίες και με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έστειλε μήνυμα ότι «σε ένα πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω εμείς οι λαοί της Ευρώπης απέναντι σε όλους τους λαούς του κόσμου, γιατί ολόκληρος ο πλανήτης είναι μια μεγάλη οικογένεια στο βάθος: δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω στην υπεράσπιση του ανθρώπου και ιδίως στην υπεράσπιση του νέου ανθρώπου».

Ν. Βούτσης: «Είστε κι εσείς παιδιά μας"

«Είστε κι εσείς παιδιά μας πια, ζείτε μέσα στην ελληνική κοινωνία» είπε, υποδεχόμενος τα προσφυγόπουλα, ο πρόεδρος της Βουλής, και εξέφρασε τη συμπαράσταση όλων στην πολύ δύσκολη πορεία που τα έφερε μέχρι τη χώρα μας.

«Είναι ανάγκη να εργαστούμε όλοι μας -κι εκεί ακόμα θα χρειαστεί και η δική σας βοήθεια- τώρα και στο μέλλον, ώστε ποτέ πια να μην ξαναϋπάρξουν πόλεμοι, να μην υπάρξουν διενέξεις και διωγμοί που θα διώξουν κι άλλα παιδιά από τις εστίες τους, από τις πατρίδες τους, που θα τα χωρίσουν από τις οικογένειές τους. Να ευχηθούμε και να εργαστούμε έτσι ώστε να επανασυνδεθούν οι οικογένειες και να υπάρξει ειρήνη, ανάπτυξη, ασφάλεια, σταθερότητα για να γυρίσουν αυτές οι οικογένειες εκεί που θέλουν να ζήσουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως «ο ελληνικός λαός απέδειξε, στη μεγάλη του πλειοψηφία, αισθήματα αλληλεγγύης, φιλοξενίας και μαζί με άλλους λαούς στην Ευρώπη -δυστυχώς όμως όχι όλους διότι οι ηγεσίες ορισμένων κρατών δεν έχουν την ίδια αντίληψη και τα ίδια συναισθήματα και εργαζόμαστε για ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση- απέδειξε ότι η φιλοξενία είναι κάτι που περνά πέρα και πάνω από οικονομικές κρίσεις, από δυσκολίες στην περιοχή μας και στην κοινωνία μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο Δ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο ειδικός γραμματέας της Βουλής, Κωνσταντίνος Βασιλάκης και αρκετοί βουλευτές.

Διαβάστηκε 252 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων