Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 10:15

Ντ. Μπακογιάννη: Κάνετε τα πάντα για να αφήσετε πίσω την καταστροφή

Ντ. Μπακογιάννη: Κάνετε τα πάντα για να αφήσετε πίσω την καταστροφή

Σε πρόθεση της κυβέρνησης να υπονομεύσει και να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου, απέδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και τη μετάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να "προλάβει" η κυβέρνηση της ΝΔ να αλλάξει αυτό τον νόμο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μέμφθηκε την κυβέρνηση ότι για ένα θέμα, όπως αυτό της ψήφου των ομογενών, που έλυσαν όλες οι χώρες, μέχρι κι ο κ. Ερντογάν, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να φέρει ένα νομοσχέδιο.

"Η πραγματικότητα είναι ότι κάνετε τα πάντα για να αφήσετε πίσω σας καταστροφή. Δεν θέλετε να λύσετε κανένα πρόβλημα, θέλετε να υπονομεύσετε και να υποθηκεύσετε το αύριο όσο μπορείτε παραπάνω. Στη Δημοκρατία, όμως, όπως έλεγε ο Παύλος Μπακογιάννης, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι εκλογές με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα έρθουν. Μα τέσσερις κάλπες θέλετε να στήσετε μα 104, ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και εσείς θα βρεθείτε στο περιθώριο" είπε η κ. Μπακογιάννη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

"Αντί για ένα νομοσχέδιο απλής αναλογικής φέρατε ένα νομοσχέδιο απλής συναλλαγής και συνεχούς συναλλαγής διότι είναι αδύνατον να ληφθεί μια απόφαση χωρίς να προϋπάρξει συναλλαγή. Αυτό το οποίο κάνετε σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα είναι εγκάθετοι και οι οποίοι θα είναι όργανα συμφερόντων θα μπορούν να παραλύσουν τη λειτουργία του δήμου" ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, προς τον υπουργό Εσωτερικών. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας και δείχνει και μία λογική η οποία λέει "μετά από μένα το χάος" και προσέθεσε ότι αυτή τη λογική που υποστηρίζει η κυβέρνηση, δεν δικαιούται να την έχει όταν "φέρνει δημοτικές εκλογές οι οποίες τον θεσμό που είναι πιο κοντά στους πολίτες θα τον καταστήσουν εντελώς ανίσχυρο". "Αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε και κάνετε πάρα πολύ άσχημα φέρνοντας μία τέτοια λογική μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διότι τελικώς τα συμφέροντα θα κάνουν κουμάντο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένας δήμαρχος για να είναι πραγματικά ανεξάρτητος πρέπει να στηρίζεται στην πλειοψηφία του, άλλως πως καθίσταται όργανο συμφερόντων και τα μικρά και τα μεσαία και τα μεγάλα συμφέροντα υπάρχουν πάντα και θα μείνει στίγμα αυτή σας η απόφαση για την λειτουργία της αυτοδιοίκησης" προσέθεσε απευθυνόμενη προς τον κ. Σκουρλέτη.

Αναφερόμενη η κ. Μπακογιάννη, στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, μίλησε για "δικαιολογίες εκ μέρους της κυβέρνησης οριακά αστείες" ώστε να μην φέρει νομοσχέδιο που να λύνει το ζήτημα αυτό. Τόνισε πως αν είχε δημοκρατική ευαισθησία η κυβέρνηση θα επεξεργαζόταν δύο νομοσχέδια που είχε φέρει η ΝΔ και θα έφερνε τελικώς ένα νομοσχέδιο. Όπως είπε τέλος η κ. Μπακογιάννη "είμαστε μια χώρα η οποία έχει 2 εκατ. ανθρώπους έξω, έχει ανθρώπους με εκλογικά δικαιώματα στο εξωτερικό, οι οποίοι αν είχαν την δυνατότητα θα μπορούσαν να γυρίσουν στην Ελλάδα" και διερωτήθηκε: "Ποιό είναι το πρόβλημα; Το έχουν λύσει όλες οι χώρες, ακόμη και ο κ. Ερντογάν και ψηφίζουν 3 εκατ. Τούρκοι για τις τουρκικές εκλογές και δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο;".

Διαβάστηκε 1482 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων