Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 13:18

Στο Πεκίνο ο Γ. Κατρούγκαλος. Συναντήσεις με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης

Στο Πεκίνο ο Γ. Κατρούγκαλος. Συναντήσεις με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης

Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους υπουργούς της κινεζικής κυβέρνησης και αξιωματούχους του ΚΚ Κίνας, στο πλαίσιο της 13ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κίνας, έχει από το πρωί στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που συμμετέχει στις επαφές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία με την Κίνα και συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, με έμφαση στις μεταφορές, στα logistics, στον τουρισμό, καθώς επίσης και στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» («One Belt One Road»).

«Κορυφαίοι υπουργοί της Κίνας αναγνώρισαν και επαίνεσαν τη χώρα μας για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, ώστε να εξέλθει η οικονομία από την κρίση», επισήμανε η ίδια διπλωματική πηγή.

Ειδικότερα, στο περιθώριο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου, Zhong Shan, τον υφυπουργό, Wang Shouwen, και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, Ning Jizhe.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, o κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Λ. Δ. Κίνας, Wang Yi, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΚΚ Κίνας, Yang Jiechi.

Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστηκε 1094 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων