Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 20:10

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι οι βουλευτές σε …κυβερνητική ετοιμότητα.Δεν διεγράφη ο Τατσόπουλος

Τους τόνους μεταξύ των βουλευτών του, επιχείρησε να «ρίξει» ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως είπε η κυβέρνηση καταρρέει και οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και σύντομες.


Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μεγαλύτερη αλληλεγγύη στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και εξέφρασε τη διαφωνία του με όσα ακραία έχουν γραφτεί στα social media κατά του Πέτρου Τατσόπουλου, γιατί όπως ανέφερε: "πρέπει να υπάρχει ελευθερία του λόγου". Δεν ετέθη θέμα διαγραφής του Βουλευτή, κάτι άλλωστε που δεν προβλέπεται από το καταστατικό.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος, δεν παραιτήθηκε αναγνωρίζοντας την προεδρική κάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα, και είπε ότι δεν είναι ούτε γελωτοποιός, ούτε βιζιτού απαντώντας στον Πρόεδρο της Αυγής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλο που χρησιμοποίησε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. «Δεν είμαι γελωτοποιός, ούτε βιζιτού, για κάποιους έγινα ξαφνικά ο εντεταλμένος της ΧΑ», τόνισε και πρόσθεσε «δεν αξίζει η Αριστερά να έχει τέτοια μικροψυχία. Έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους μας και δεν χρειάζεται να σπιλώνουμε οποιονδήποτε».

Την προτροπή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής,  με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, απηύθυνε επίσης, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ότι είναι πιθανό οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες.
Σε εκτενή αναφορά - ανάλυσή του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του Μνημονίου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό» και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι ονομαστικές ψηφοφορίες, η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μεγάλοι σκόπελοι που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τους περάσει.

Διαβάστηκε 4846 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 20:16

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων