Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 21:16

Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σταθερά τρίτη η Χ.Α.

Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σταθερά τρίτη η Χ.Α.

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δημοσίευσαν εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, που αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί. Συγκεκριμένα, αναγάγει σε ντέρμπι τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης μεταξύ ΝΔ και Σύριζα, καθώς στις δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις, πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία, ενώ στην άλλη ο Σύριζα. Αυτό που εξακολουθεί να παραμένει σταθερό, είναι η τρίτη θέση, την οποία εξακολουθεί να κατέχει η Χρυσή Αυγή, δείχνοντας μάλιστα και πάλι ανοδική τάση.


Ειδικότερα, επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης δείχνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», με τον Αντώνη Σαμαρά παράλληλα να διατηρεί σαφές προβάδισμα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Συγκεκριμένα, στο «μέτωπο» πρόθεσης ψήφου η ΝΔ έχει οριακό προβάδισμα 0,6 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 23% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 7,9%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (6,1%), στην πέμπτη θέση έρχεται το ΚΚΕ (5%), έκτοι βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,5%) και κοντά στο όριο της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ (3,4%).

Οριακό προβάδισμα 0,9% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει επίσης, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά. Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό), η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% (21,9% τον Οκτώβριο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6% (20,7%). Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,1% (5,7%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9% (5,1%), το ΠΑΣΟΚ με 4,3% (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (4,7%), ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,6% (1,9%) των ερωτηθέντων.  Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% (7,2%) των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η προτίμηση του 30,6% (27,7%) του δείγματος.

Στη δημοσκόπηση της Marc, από την άλλη, που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Επενδυτής, πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά δύο μονάδων.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ποσοστό 29,7% και Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει ποσοστό 27,8%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 8,8%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν 8,8%, το ΚΚΕ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 6,4% και η Δημοκρατική Αριστερά 5,8%.  Το «άκυρο-λευκό» διαμορφώνεται σε 6,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος σε 15,3%.

Διαβάστηκε 1696 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων