Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 13:01

Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. ο προϋπολογισμός του 2014

Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. ο προϋπολογισμός του 2014

Με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2014, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατά του νέου προϋπολογισμού τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, πλην του Γιώργου Κασαπίδη που δήλωσε «παρών». Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε εργασίες του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ.

 

Είναι ένας προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας. Η ψήφισή του είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα, δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά» και σημείωσε ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».

Διαβάστηκε 5491 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων