Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 17:03

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάνε την έδρα από τον Τατσόπουλο (επειδή είπε την αλήθεια για τη 17Ν)

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάνε την έδρα από τον Τατσόπουλο (επειδή είπε την αλήθεια για τη 17Ν)

Συνεδρίασε σήμερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα Τατσόπουλου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Βουλευτή του κόμματος, Πέτρου Τατσόπουλου, με αφορμή την απόδραση Ξηρού, ότι δηλαδή υπάρχουν στο κόμμα άνθρωποι που βλέπουν με συμπάθεια την ιδεολογία της 17Ν (διαβάστε σχετικά: Τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-17Νοέμβρη αποκάλυψε ο Π. Τατσόπουλος! (βίντεο) )
Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ουσιαστικά την έδρα από Τατσόπουλο, αφού όπως είναι γνωστό, στο καταστατικό δεν προβλέπεται διαγραφή. Ο Τατσόπουλος έθεσε από χθες την παραίτησή του στη διάθεση του Τσίπρα, αλλά μόνο από την Κ.Ο. χωρίς να παραδώσει την έδρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

* Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

* Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

* Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

* Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.

Διαβάστηκε 1687 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 17:40

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων