Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 10:52

Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της ΧΑ

(Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη), θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολίας της Βουλής. Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, ζητείται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών (με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης) και αποδίδουν την ίδια κατηγορία και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.

Κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να μεταβεί την προσεχή Τρίτη στον Κορυδαλλό, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών του κόμματος.
Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία, τη συνολική τακτική του κόμματος στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στο αν πρέπει να τεθεί ή όχι εκτός νόμου, αλλά και έναντι της κυβέρνησης, με την οποία αναμένεται, σύμφωνα με κομματικές πηγές να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, εκδηλώθηκαν και διαφορετικές απόψεις από τον Μανώλη Γλέζο, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Αλέξη Μητρόπουλο, οι οποίοι αναμένεται να εκφράσουν τις θέσεις τους και κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο θέμα της άρσης της ασυλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ, με την προσθήκη ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της.

 

Ψηφίστε στη δημοσκόπηση του tsegkanews.gr: Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει άρση ασυλίας όλων των Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», όπως ζήτησαν οι ανακρίτριες; http://www.tsegkanews.gr/polls

Διαβάστηκε 1514 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 10:57

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων