Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:31

Π. Καμμένος: «Απώλεια ψυχραιμίας» από την πλευρά της Τουρκίας

Π. Καμμένος: «Απώλεια ψυχραιμίας» από την πλευρά της Τουρκίας

H ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τους δύο Τούρκους κομάντος, βάσει των νόμων και των διεθνών συμβάσεων, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας έκανε λόγο για απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά της Τουρκίας. «Η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την κρίση» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει ότι «διεξάγεται ένας πρωτοφανής "μιντιακός" πόλεμος για γεγονότα που δεν υπάρχουν». Ανέφερε ακόμη ότι «στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού Σώματος...Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα ψύχραιμες και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή της εθνικής κυριαρχίας».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τα εξοπλιστικά και την κριτική που άσκησε για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο ίδιος απαντά ως υπουργός σε ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή, πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία ερώτηση, εκτός από αυτή του ΠΑΣΟΚ», για να υπογραμμίσει: «Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για τα εξοπλιστικά. Δεν "ψωνίζω" εγώ, η Βουλή θα αποφασίσει».

«Όταν ο κ. Φίλης επιτέθηκε κατά των Ποντίων τον μπλοκάραμε, όταν επιτέθηκε κατά της Ορθοδοξίας τον μπλοκάραμε, θα ξαναμπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας» σημείωσε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι με τον πρωθυπουργό «έχουμε πιο σοβαρά θέματα να συζητήσουμε».

«Όσοι ονειρεύονται τη ρήξη της συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ονειρεύονται μέχρι το 2019 ίσως και μέχρι το 2023» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για νίκη της κυβέρνησης και «χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο που να πλήττει τον λαό, έχουμε αλλαγή της πολιτικής λιτότητας και της στάσης της Ευρώπης».

Διαβάστηκε 2638 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων