Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 14:00

«Μια ιστορική στιγμή του απανταχού ελληνισμού», το μήνυμα Μητσοτάκη προς τον ομογενή κοσμοναύτη Θ. Γιουρτσίχιν

«Μια ιστορική στιγμή του απανταχού ελληνισμού», το μήνυμα Μητσοτάκη προς τον ομογενή κοσμοναύτη Θ. Γιουρτσίχιν

Επιστολή στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, που είναι ποντιακής καταγωγής αν και γεννήθηκε στη Γεωργία, πρόκειται για πέμπτη φορά να συμμετάσχει σε αποστολή στο διάστημα. Σπούδασε στο Αεροπορικό Ινστιτούτο της Μόσχας και πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στο διάστημα το 2002 ενώ έχει τιμηθεί με σειρά μεταλλείων, ανάμεσα στα οποία το μετάλλιο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το «Βραβείο της Φιλίας» και το «Μετάλλιο Διαστημικής Πτήσης της NASA».

«Το πέμπτο σου ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που ξεκινά σε δύο μέρες, δεν είναι μόνο μια ακόμη προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία αλλά και άλλη μια ιστορική στιγμή του απανταχού Ελληνισμού», αναφέρει στην επιστολή του προς τον κοσμοναύτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα που ως άξιο τέκνο του Πόντου πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και ευχαριστεί τον κ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο για όσα κάνει για την ανθρωπότητα αλλά και για τη χώρα που τον ανέδειξε, τη Ρωσία, και την πατρίδα του, την Ελλάδα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ευχές τόσο στον ομογενή κοσμοναύτη όσο και στον Αμερικανό συνταξιδιώτη του σε αυτή την πτήση, αστροναύτη, Τζακ Φίσερ και σε όλο το πλήρωμα του Σταθμού.

«Σε μια ανήσυχη περίοδο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, η διεθνής συνεργασία, στην οποία εδράζεται η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένα υπόδειγμα καινοτόμου ανάπτυξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και μια χειροπιαστή ελπίδα για το κοινό μας σπίτι, τη Γη και το μέλλον της», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστηκε 2699 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων