Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 12:37

Π. Σκουρλέτης: Δεν τους βγήκε το σχέδιο παράδοσης της καθαριότητας σε φίλους

«Δεν τους βγήκε το σχέδιο παράδοσης της καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες το προηγούμενο διάστημα και προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το άσπρο-μαύρο» δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που εισέρχεται το απόγευμα σε συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σε δήλωσή του στο real.gr o κ. Σκουρλέτης επισημαίνει: «Η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ αποτελεί προϊόν ενός εξαντλητικού διαλόγου με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης γι? αυτό και τυγχάνει της αποδοχής τους».

Ακολουθεί η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών:

«Ο θόρυβος που έχει σηκωθεί με αφορμή το νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΣ είναι ενδεικτικός του τρόπου που πολιτεύεται η δεξιά συντηρητική αντιπολίτευση αλλά και της πάγιας τακτικής των συστημικών ΜΜΕ, που έχοντας πάρει διαζύγιο από την δημοσιογραφική δεοντολογία, επιτίθενται ψευδολογώντας στην Κυβέρνηση. Ανακάλυψαν χιλιάδες διορισμούς, ρουσφέτια, δημοσιονομικό εκτροχιασμό και παρακαλούν τους θεσμούς να παρέμβουν για να μας σώσουν.

Δεν τους βγήκε το σχέδιο παράδοσης της καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες το προηγούμενο διάστημα και προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το άσπρο - μαύρο.

Η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ αποτελεί προϊόν ενός εξαντλητικού διαλόγου με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης γι? αυτό και τυγχάνει της αποδοχής τους. Έχει δε δοθεί στη δημοσιότητα από τον περασμένο Απρίλιο.

Είναι επίσης γνωστό στους θεσμούς τα σημεία που ενδεχομένως θα επηρέαζαν τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος. Ονόμασαν οι ανεύθυνες συντηρητικές και δεξιές δυνάμεις της εγχώριας αντιπολίτευσης ρουσφέτια τις εξής διατάξεις.:

-Να υπάρχει η δυνατότητα σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους η δυνατότητα να παρέχουν επίδομα στέγασης στο γιατρό, τον εκπαιδευτικό ή τον πυροσβέστη που υπηρετεί στη περιοχή τους.

-Να δικαιούνται γάντια και οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα που μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια και όχι μόνο οι μόνιμοι.

-Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης, έως 100 δόσεις, των χρεών προς τους δήμους φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

-Να μπορούν να δημοπρατούν οι Δήμοι τα υλικά από την ανακύκλωση των απόρρημάτων αυξάνοντας τα έσοδα τους.

-Να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν POS στα ταμεία τους.

-Να δικαιούνται για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων οδοιπορικών όσοι δημοτικοί σύμβουλοι κατοικούν σε απόσταση πάνω από δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου τους, εξαιρουμένων των δήμων της Α και Β Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Εκτός και αν οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό το να δοθεί και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύουν αποτεφρωτήρα νεκρών.

Η συζήτηση, που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί η γύμνια των συντηρητικών δυνάμεων σε όλες τους τις εκδοχές».

Διαβάστηκε 1333 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων