Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 10:47

Η επέκταση του λιμανιού του Πειραιά στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Πατούλη - προέδρου ΟΛΠ

Η επέκταση του λιμανιού του Πειραιά στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Πατούλη - προέδρου ΟΛΠ

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους πάνω από 280 μέτρα και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε., Γιου Ζενγκάνγκ.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι δύο πλευρές επαναεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που δημιουργεί νέες προοπτικές σε ένα σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

«Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», δήλωσε ο κ. Πατούλης

Διαβάστηκε 1131 φορές