Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 20:11

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2014 απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά

Μήνυμα για την  Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2014 απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γιάννη Μώραλη:

«Ο εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για το Δήμο του  Πειραιά, για την πόλη στην οποία κτυπά δυνατά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, που είναι πρωτοπόρος και ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, έχει ιδιαίτερη αξία. Ειδικά φέτος που η πόλη μας έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διοργανώσει τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Η ναυτιλία, είναι ο πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Είναι δύναμη ισχύος για την Ελλάδα. Είναι παράγοντας που ενισχύει και ενδυναμώνει τη θέση και το ρόλο του Πειραιά.

Το παγκόσμιο φαινόμενο της ελληνικής ναυτιλίας είναι έργο εμπνευσμένων ανθρώπων και αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μέσα σε συνθήκες ανοικτού διεθνούς ανταγωνισμού. Είναι δημιούργημα ανθρώπων που σκέπτονται και δρουν πρωτοποριακά, τολμηρά, γενναία.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αποφασισμένος να σταθεί αρωγός στις  πρωτοπόρες και δημιουργικές δυνάμεις  της ελληνικής ναυτιλίας. Με τολμηρές και καινοτόμες πρωτοβουλίες  που προωθούμε στοχεύουμε ο Πειραιάς να γίνει κέντρο αναφοράς της ελληνικής ναυτιλίας,  να αποκτήσει  ενισχυμένο και διευρυμένο  διεθνή ρόλο και να δημιουργηθούν στην πόλη και τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Γι' αυτό:

• Προωθούμε  τη δημιουργία Διεθνούς  Ναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Piraeus International Maritime Centre) το οποίο θα λειτουργεί  σύμφωνα με  τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, όπως, για παράδειγμα, αυτές του Maritime London και των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών λιμένων.

• Στηρίζουμε τις υφισταμένες επιχειρήσεις του Πειραιά, ταυτόχρονα όμως σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε δομές εκκόλαψης νέων επιχειρήσεων (start-ups) και one-stop-shop για την προσέλκυση ξένων ναυτιλιακών - και συναφών με την ναυτιλία - επιχειρήσεων στον Πειραιά. Επιδιώκουμε να κάνουμε τον Πειραιά, το μεγαλύτερο κέντρο εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, καθιερώνοντας το λιμάνι ως home port  για την κρουαζιέρα ενισχύοντας  τον τουρισμό, το εμπόριο, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες.

• Εργαζόμαστε με συναρμόδιους φορείς, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να γίνει ο Πειραιάς ελκυστικός προορισμός για τους διεθνείς επενδυτές.

• Προχωράμε στην υποστήριξη των  ανέργων   του λιμανιού και της ναυτιλίας, παρέχοντας  την απαιτούμενη κατάρτιση σε ανέργους ή επαπειλούμενους ανέργους της ναυτιλιακής ή του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου του Πειραιά ώστε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να εργαστούν σε νέες υγιείς θέσεις  στη ναυτιλία και το ναυτιλιακό κλάδο.

• Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Λιμένα του Πειραιά για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική και την ανταγωνιστική του θέση.

Σήμερα, η Ελλάδα που περνάει την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση,  μπορεί να σταθεί ξανά όρθια στα πόδια της. Βασικό της στήριγμα είναι η  ναυτιλία, ο ναυτιλιακός κλάδος και η ευρύτερη θαλάσσια οικονομία».

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1933 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 20:19

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων