Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 15:18

Ενθουσιώδης ανταπόκριση του κόσμου στην δράση «Περπατάμε στις γειτονιές της Δραπετσώνας»

 

Χτες Κυριακή 5 Οκτωβρίου από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Σταθμό του ΟΣΕ για να περπατήσουν στις γειτονιές της Δραπετσώνας. Ο ιστορικός περίπατος που οργάνωσαν τα τμήματα Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Αρχείου και Μουσείων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και η ραδιοφωνική εκπομπή H Ιστορία στο Κόκκινο (Κόκκινο 105.5) συνάντησε την ενθουσιώδη αποδοχή περισσότερων από 800 ανθρώπων.

Κάτοικοι της πόλης μας αλλά και επισκέπτες με πολύ όρεξη, διάθεση και υπομονή παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα απρόοπτα, για περισσότερες από τρεις ώρες περπάτησαν δίπλα στις παράγκες και τα παραπήγματα των προσφύγων, στα ερειπωμένα εργοστάσια και στις εργατικές πολυκατοικίες και συζήτησαν για την ιστορία της πόλης και τις ιστορίες των κατοίκων της. Εκείνων που μεγάλωσαν και έζησαν στις παράγκες, εργάστηκαν στα Λιπάσματα και τα Τσιμέντα, πολέμησαν με τον ΕΛΑΣ και εξορίστηκαν τη περίοδο της χούντας. Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες περπάτησαν πλάι στη θάλασσα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να την προσεγγίσουν -όπως ακριβώς και η πόλης μας δεν έχει διέξοδο στη θάλασσα. Συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, για την διεκδίκηση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης και την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο στο χώρο αυτό.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του χώρου και στην ανάγκη δημιουργίας χώρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ, επεσήμανε ότι σύντομα η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει ανοιχτό κάλεσμα για να συζητηθούν οι ανάγκες, οι προτεραιότητες και το όραμα  της πόλης μας για την Ανάπλαση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης.
Τα τμήματα Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Αρχείου και Μουσείων του Δήμου ευχαριστούν θερμά όλους και όλες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας  που συμμετείχαν στον ιστορικό περίπατο της Δραπετσώνας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν σε όλους όσους  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας να αναδείξουν πτυχές της ιστορίας της Δραπετσώνας. Ο Νίκος Μπελαβίλας, ο  Ηλίας Νικολακόπουλος και η Ελένη Κυραμαργιού ανέλαβαν να συντονίσουν και να ζωντανέψουν με τις παρουσιάσεις τους την ιστορία της πόλης και των κατοίκων τους. Πλάι τους βρέθηκαν με μαρτυρίες, αναμνήσεις και ιστορίες η Ειρήνη Σαγματοπούλου, ο Θωμάς Σίδερης, ο Βασίλης Πισιμίσης, η Ελένη Καπετανίδου, η Τέσυ Μπάιλα και ο Γιώργος Τσιρίδης. Ξεχωριστές ευχαριστίες αξίζουν στη Μαρία Ραυτοπούλου και τους μαθητές του 2ου  Γεν. Λυκείου Δραπετσώνας για τη συμμετοχή τους στο όλο εγχείρημα.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 2798 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων