Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 14:37

Στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ - ΣΕΠ

Στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ - ΣΕΠ

Στις 25 Νοεμβρίου θα συζητηθεί τελικά από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (θυγατρική εταιρεία της COSCO), που αφορά την αναβάθμιση του δυτικού προβλήτα ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας προς τους μετόχους δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν φέρνει κανένα εμπόδιο στη συμφωνία του φιλικού διακανονισμού και ότι αυτό που ήταν να πράξει ήταν να φέρει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα, προκειμένου η διαδικασία να εγκριθεί από τους μετόχους.
Τόνισε επίσης ότι έπειτα από αίτημα του βασικού μετόχου, που είναι το ΤΑΙΠΕΔ, (κατέχει το 74,14% των μετοχών του Οργανισμού), το θέμα θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση των μετόχων στις 25 του μήνα.

Σημειώνεται ότι στο θέμα του φιλικού διακανονισμού παρουσιάστηκε «εμπλοκή» καθώς η κινεζική πλευρά ΣΕΠ- COSCO φέρεται να αντιδρά στη μία από τις δύο παρεμβάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον φιλικό διακανονισμό, η οποία αφορά το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε σήμερα το θέμα της εκλογής των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που εξελέγησαν πρόσφατα (σσ. εκπρόσωπος δήμου Πειραιά, ο δήμαρχος, Ι. Μώραλης και ο Αθανάσιος Λιάγκος, εκπρόσωπος των μετόχων).
Το θέμα του φιλικού διακανονισμού συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στη συνάντηση που είχε χθες στον ΟΛΠ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης, Βαρβιτσιώτης με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Ανωμερίτη.
Η συμφωνία του φιλικού διακανονισμού, αν εγκριθεί τελικά από τους μετόχους του Οργανισμού, θα πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τη Βουλή και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστηκε 1668 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων