Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 14:06

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ CYCLECITIES


Στο 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Σχεδιασµός για το ποδήλατο στην Ευρώπη και η συµβολή του έργου CycleCities. Η Ελληνική περίπτωση" που πραγματοποιείται στο Ε.Β.Ε.Π. απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Πειραιά ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλµένος ∆ηµοτικός Σύµβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, αρµόδιος για την εποπτεία του Τµήµατος Αξιοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Πόρων.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε:

"Σήμερα είναι η κατάληξη ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο "τρέχει" τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά και αυτό είναι μια επιτυχία, διότι ο Δήμος Πειραιά σε αυτά τα χρόνια υπήρξε επικεφαλής και συντονιστής του προγράμματος και υπάρχει μια εμπειρία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ στο μέλλον. Το τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης έφερε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο του συντονισμού και έφερε στον Πειραιά, μαζί με τους εταίρους του προγράμματος την εμπειρία άλλων πόλεων-λιμανιών που έχουν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους, για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες.
Αυτό που μένει σε εμάς τώρα είναι μια πάρα πολύ καλή αποτύπωση και μελέτη των δεδομένων, προκειμένου να καταφέρουμε να έχουμε περισσότερο ποδήλατο στην πόλη.  Όπως λέει και ο τίτλος του Συνεδρίου, χρειαζόμαστε περισσότερη βιώσιμη κινητικότητα, που δεν είναι και πολύ βιώσιμη στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό, αλλά αυτό συμβαίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην προσπάθεια να γίνει βιώσιμη μέσα από την δημιουργία μέσων σταθερής τροχιάς, από το Μετρό, το Τραμ που θα

συνδέσει τον Πειραιά με τις μεγάλες υποδομές της Περιφέρειας. Έχουμε λοιπόν σκοπό μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες,  να διοργανώσουμε μια ημερίδα και να προσκαλέσουμε τους ανθρώπους που επιμένουν να κάνουν ποδήλατο στον Πειραιά, τους ανθρώπους που έχουν καταστήματα ποδηλάτων, τους Ποδηλατικούς Συλλόγους και να παρουσιάσουμε τα ευρήματα. Να δούμε όλοι μαζί  που μπορεί και που δεν μπορεί να πάει το ποδήλατο στον Πειραιά και να προσπαθήσουμε να το φέρουμε στη ζωή μας".

Διαβάστηκε 1740 φορές