Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 14:06

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πειραιά θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψη των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών στην παιδική ηλικία σε δομές παιδικής φροντίδας και εκπαίδευσης» με συντονιστή τον Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Γιάννη Τούντα.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής του Δήμου Πειραιά θα εκπαιδευτούν, ώστε να ενσωματώσουν στην καθημερινή τους πρακτική στρατηγικές προαγωγής της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών.

Οι παιδαγωγοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και οι γονείς των παιδιών θα συμπληρώσουν ανώνυμα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση του προγράμματος, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο και στο ερευνητικό έργο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Με αφορμή την υιοθέτηση του προγράμματος από τον Δήμο Πειραιά η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου δήλωσε:


«Σε μια εποχή που η επιστημονική και η τεχνολογική ανάπτυξη εξελίσσεται ραγδαία, είναι σαφές ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη. Αποστολή μας  είναι  η ασφαλής διαμονή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας και το ορθό παιδαγωγικό πρόγραμμα από τις παιδαγωγούς.
Για να ενδυναμώσουμε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην προσχολική εκπαίδευση, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τους παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης με απώτερο σκοπό να ενσωματωθούν στο πλαίσιο του ημερήσιου-ωρολόγιου προγράμματος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στρατηγικές προαγωγής της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών».

Διαβάστηκε 1740 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων