Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 14:06

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ & ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΑΪΦΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "Διαβήτης και Υγιεινός τρόπος ζωής", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δημαρχιακά του καθήκοντα και τον ευχαρίστησε που βρίσκεται δίπλα τους, αρωγός στις προσπάθειές τους.


Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι ο εξής:


"Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να είμαι εδώ κοντά σας.
Σήμερα το πρωί, έξω από το Δημαρχείο, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη έκανε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους περαστικούς. Μου έκανε εντύπωση ότι αρκετοί πολίτες περίμεναν να εξεταστούν, γεγονός που δείχνει ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και φυσικά, την πρόληψη.
Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα δίπλα σε συλλόγους και φορείς που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα ειδικά όταν αφορούν την υγεία. Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων επιτελεί σημαντικό έργο στην πόλη μας. Έχει μια πλούσια δράση στον τομέα της πρόληψης, αλλά και στην


ενημέρωση των ίδιων των ασθενών για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη.
Μια τέτοια δράση είναι και η σημερινή εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη. Όσοι είμαστε εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε πολύ χρήσιμα πράγματα από αξιόλογους επιστήμονες του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.
Οι πάσχοντες από διαβήτη αλλά και οι οικογένειες τους μαθαίνουν να ζουν με αυτή την ασθένεια. Γίνεται τρόπος ζωής για όλους. Αυτό το γεγονός κάνει τη σωστή και διαρκή  ενημέρωση αναγκαιότητα. Εμείς, ως συνδυασμός, στο πρόγραμμα μας προεκλογικά είχαμε εντάξει δύο πολύ σημαντικές δράσεις που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη. Πρώτον, τη
δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες και δεύτερον, τη δημιουργία προγράμματος ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων. Η δέσμευσή μας αυτή ισχύει και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.
Είμαστε κοντά σας και θα είμαστε δίπλα σας, αρωγοί στις πρωτοβουλίες σας.
Σας ευχαριστώ πολύ".

Η κα Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού στο χαιρετισμό της τόνισε:
"Ο άνθρωπος, η υγεία του και το μέλλον των παιδιών μας βρίσκονται πρώτιστα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στον άνθρωπο, στην καθημερινότητά του, στην υγεία του. Γιατί η υγεία είναι πολιτισμός. Σε αυτό τον εξαιρετικό χώρο πολιτισμού, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Πρόκειται για ένα Σύλλογο, ο οποίος παίρνει πρωτοβουλίες και διοργανώνει δράσεις με στόχο την ενημέρωση και φυσικά την πρόληψη που είναι πρωταρχικός στόχος θεραπείας όλων των ασθενειών. Ο διαβήτης, όπως οι περισσότερες ασθένειες, δεν γνωρίζει ούτε φύλο ούτε ηλικία. Η καθημερινή μας ζωή, η διατροφή, η άσκηση, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό της καθημερινότητας ο οποίος περικλείει τη σωματική και πνευματική μας υγεία. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αυτό το στολίδι της πόλης μας, μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής. Εξαρχής έδωσε πολιτιστική πνοή στην πόλη, ενώ τα επόμενα χρόνια το όνομά του ταυτίστηκε με την ιστορία και την πνευματική ζωή αλλά παράλληλα και με την ιστορία όλης της Ελλάδας.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον πολιτισμό της χώρας μας, φιλοξενώντας παραστάσεις των σημαντικότερων Ελλήνων σκηνοθετών, όπως του Δημήτρη Ροντήρη, του Κάρολου Κουν, του Αλέξη Σολωμού, του Γιώργου Σεβαστίκογλου, του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Αλέξη Μινωτή. Στη σκηνή του εμφανίστηκαν μερικές από το μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου, όπως η Κυβέλη, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Πειραιώτισσα Κατίνα Παξινού, ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κοτσόπουλος, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Χριστόφορος Νέζερ, ο Βασίλης Λογοθέτης, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Μάνος Κατράκης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, η Μαίρη Αρώνη, η Τζένη Καρέζη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και τόσοι άλλοι.
Σήμερα είναι ένα σύγχρονο θέατρο, που ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του και συνεχίζει με παραστάσεις διεθνούς ακτινοβολίας, προσδίδοντας τεράστιο κύρος στην πόλη μας. Ένα θέατρο που η προσφορά του δεν σταματά μόνο στις θεατρικές παραστάσεις  Ελλήνων και ξένων δημιουργών, αλλά συνεισφέρει σημαντικά στην γενικότερη πνευματική και καλλιτεχνική κίνηση του Πειραιά, συνδέοντας την Αθήνα με το πρώτο λιμάνι της χώρας αλλά και τον Πειραιά με τα λιμάνια της Μεσογείου. Έναν Πειραιά που τον οραματιζόμαστε και τον θέλουμε παραγωγικό και πραγματικό λιμάνι πολιτισμού. Καλωσορίζω λοιπόν τις εργασίες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα "Διαβήτης και Υγιεινός τρόπος ζωής", έχοντας την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει στην ποιότητα της ζωής μας και στον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας".

Διαβάστηκε 1812 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων