Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 17:59

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στον Τύμβο Κολώνες στην Σαλαμίνα

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στον Τύμβο Κολώνες στην Σαλαμίνα

Σύντομα ο Τύμβος στην περιοχή Κολώνες στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας, θα είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της νήσου. Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης δεσμεύτηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος όσο και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην Σαλαμίνα.
Ο κ.Χατζηπέρος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας, με την προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Αρχαιολογίας κ.Χρυσουλάκη Στέλλα και ομάδα αρχαιολόγων. Ελήφθησαν αποφάσεις και προωθήθηκαν λύσεις επιτόπου σε    προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η επιθεώρηση του (πολύ σημαντικού για την περιοχή) έργου του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή των Αμπελακίων.  Εκεί έχει ανακαλυφθεί  αρχαίος οικισμός, κάτι που βεβαίως και πρέπει να προστατευθεί και να αναδειχθεί, χωρίς όμως να ακυρώσει το έργο του βιολογικού. Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στην προώθηση λύσεων που είναι συμβατές με το σεβασμό των ευρημάτων αλλά και την ολοκλήρωση του έργου χωρίς καθυστερήσεις.

Διαβάστηκε 1139 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων