Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 16:15

Στον Ξενώνα Αστέγων Πειραιά, οι μετανάστες από το Ιράκ,με απόφαση του Δημάρχου

Στον Ξενώνα Αστέγων Πειραιά, οι μετανάστες από το Ιράκ,με απόφαση του Δημάρχου

Μετανάστες από το Ιράκ που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το πλοίο «Baris» και φιλοξενούνται προσωρινά σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα. Κορίνα Λαουλάκου.
Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δεκαπέντε μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, για τις συνθήκες μεταφοράς τους στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και για τον  τρόπο με τον οποίο θα προωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους.
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πειραιά μέχρι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να τους επανενώσει  με τις οικογένειές τους. Στον Ξενώνα Αστέγων θα τους παρασχεθεί στέγη, φαγητό και ρουχισμός.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε: "Ο Δήμος Πειραιά αν και έχει περιορισμένες δυνατότητες θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτούς τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Τους διαβεβαίωσα πως ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους και ήδη στον Ξενώνα των Αστέγων έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να μπορέσουν να μείνουν μέχρι να βρεθούν ξανά με τις οικογένειές τους, γεγονός που ευχόμαστε να γίνει σύντομα. Θα πρέπει όμως να καταστεί σαφές ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες από τον Δήμο Πειραιά". 

Διαβάστηκε 1184 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων