Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 14:13

Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τον Ν. Ρωμανό

Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τον Ν. Ρωμανό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δ.Σ.Π. εκφράζουν την ανησυχία και την ευαισθησία τους για την υγεία του καταδικασμένου και φυλακισμένου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. δεν υπεισέρχονται στην πράξη για την οποία καταδικάστηκε αλλά εμμένουν στην τήρηση του σωφρονιστικού χαρακτήρα των ποινών. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουν ότι κάθε θεσπισμένο νομοθετικά μέτρο, που κατατείνει στο ενδεχόμενο επανένταξης του κρατούμενου στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει να εφαρμόζεται. Το δικαίωμα στην παιδεία, που διεκδικεί και κατοχυρώνει ο κρατούμενος, βρίσκεται στην κορυφή των μέτρων αυτών.
Η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να αποτρέψει τα καταδικαστέα από όλους φαινόμενα των παραβιάσεων των ολιγοήμερων ή των εκπαιδευτικών αδειών από τους κρατούμενους στους οποίους χορηγούνται τα δικαιώματα αυτά. Ας προχωρήσει άμεσα η Πολιτεία σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Μέχρι τότε ας πρυτανεύεται η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Οι διαχρονικές αξίες του Ανθρωπισμού και του νομικού πολιτισμού υπάρχουν στην ζωή και πρέπει να εφαρμόζονται στα πλαίσια της λειτουργίας της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π
Γιώργος Σταματογιάννης

Διαβάστηκε 1201 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων