Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 20:52

Ο Γιώργος Ζησιμάτος «παίρνει στην πλάτη του» τους Αν.Ελ. στον Πειραιά

Στα χέρια του Γιώργου Ζησιμάτου είναι η τύχη των Αν.Ελ. Πειραιά, αφού ως Υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Πειραιά & Νήσων φαίνεται πως προπορεύεται των συνυποψηφίων του και ηγείται πλέον του προεκλογικού αγώνα στην περιφέρεια.

Θυμίζουμε πως στις προηγούμενες εκλογές, Βουλευτής στον Πειραιά με τους ΑνΕλ, είχε εκλεγεί ο Παναγιώτης Μελάς.

Μετά την αποχώρηση του Βουλευτή από το κόμμα του Πάνου Καμμένου & την επιστροφή του στη Ν.Δ., το «δυνατό χαρτί» στο μεγάλο λιμάνι για τους ΑΝΕΛ είναι πλέον ο γνωστός έμπορος Γιώργος Ζησιμάτος.

Ο οποίος άλλωστε στις εκλογές του '12 είχε αναδειχθεί πρώτος αναπληρωματικός Βουλευτής, αμέσως μετά τον Παναγιώτη Μελά.

 


Ο Γιώργος Ζησιμάτος γεννήθηκε στις 5/9/1962 και είναι διευθύνων σύμβουλος της εισαγωγικής και εμπορικής εταιρείας "Ζησιμάτος Α.Ε." με έδρα τον Πειραιά.
Παράλληλα ασχολείται με την προώθηση Ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής.
Κατάγεται από την Κεφαλλονιά και είναι Πειραιώτης  "με την βούλα", αφού έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει στην καθημερινότητα του Πειραιά.
Κατέχει πτυχίο BSc in Business Administrator και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.
Η ενασχόληση του με τα κοινά αρχίζει το 1993. Σήμερα είναι Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων Εμπορίου και Καταναλωτή των ΑΝΕΛ. Από το 2010 - 2014 κατείχε θέση Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Αν. Γενικός Γραμματέας.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτος αναπληρωματικός στην Α' Πειραιώς. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2014

Ας δούμε πως παρουσιάζει ο ίδιος ο κ. Ζησιμάτος τον εαυτό του στους ψηφοφόρους:
Έµπορος 3ης γενιάς και µε σπουδές στην ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων, µε εξειδίκευση στο marketing, πίστεψα από την πρώτη στιγµή στο Ευρωπαϊκό όνειρο και την µοναδική ευκαιρία της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας µας. Επένδυσα όλες µου τις δυνάµεις και τους οικονοµικούς πόρους που µπόρεσα να αντλήσω για να δηµιουργήσω µια ανταγωνιστική επιχείρηση που θα µπορούσε να λειτουργήσει επιτυχηµένα και µε αξιώσεις στο νέο αυτό διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα υπηρέτησα µε έντονη δράση τα κοινά του εργοδοτικού συνδικαλισµού, αναπτύσσοντας και υπηρετώντας  την συλλογική φιλοσοφία «Η Ισχύς εν τη Ενώσει».

Ολοκληρώνοντας τέσσερα δύσκολα χρόνια λόγω του αιφνιδιασμού των μνημονίων στην προεδρία του Εµπορικού Συλλόγου Πειραιά και συνεχίζοντας τον κοινό µας αγώνα από τα διοικητικά συµβούλια της Οµοσπονδίας Εµπορικών Συλλόγων Αττικής Όµορων Νοµών & Νήσων Αιγαίου, αλλά και της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου (ΕΣΕΕ), γρήγορα κατάλαβα ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία. Σε καµία περίπτωση, όλη αυτή η επιχείρηση "Οικονοµική Κρίση" δεν υπέκρυπτε  παρά  συγκεκριµένα καταστροφικά σχέδια και σκοπούς για την Ελλάδα, τους Έλληνες και ειδικά τον µικροµεσαίο έµπορο, επαγγελµατία, βιοτέχνη, δηλαδή ΕΜΑΣ.

Υπό τη Προεδρία μου στον Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά, λάβαμε άμεσα μέτρα και έγινε προσπάθειά µας για εξισορρόπηση των επιπτώσεων αυτής της αιφνιδιαστικής οικονομικής επέλασης πάνω στους Έλληνες πολίτες.
Ειδικότερα ξεκαθαρίσαμε ότι στοχοποιήθηκε η μεσαία τάξη και η  μικρομεσαία επιχείρηση (κοινώς ότι τους πήραμε χαμπάρι), Αυτό το επικοινωνήσαμε άμεσα και στο σύνολο της κοινωνίας.

Αντιδράσαµε τάχιστα και ζητήσαµε την λήψη µέτρων εξισορρόπησης και σε τοπικό αλλά και σε Εθνικό επίπεδο.

 

 Επιπλέον με:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε τοπικό επίπεδο υλοποιήσαµε δράσειςγια την ανταγωνιστικότητα της πόλης και ισχυροποιήσαµε την φθίνουσα λόγω της κρίσης αγορά δημιουργώντας μεταξύ άλλων:

1.         Κάρτα Προνομίων & Κάρτα Μελών (Bonus loyalty card για όλους)

2.         Τουριστικό Χάρτη µε ανάδειξη της πόλης και της αγοράς

3.         Τουριστικό τρενάκι µε σύνδεση των terminals κρουαζιέρας µε την πόλη και την αγορά της

4.         Εφαρµογή GoPireas για smartphones και εύκολη περιήγηση στην πόλη

5.         Συνεχή συνεργασία µε δήµο για την νόµιµη και περιορισµένη λειτουργία της Κυριακάτικης αγοράς, έλεγχο και περιορισµό του παραεµπορίου, οργάνωση εκδηλώσεων ανάπτυξης και προβολής (Fashion shows – Street Parties κ.α.)

6.         Πρωτοβουλία για καλύτερη λειτουργία, εξωραϊσµό και καλλωπισµό σε συνεργασία µετους φορείς της πόλης (Μελέτη ανάπλασης Ακτής Μιαούλη – Παρεµβάσεις για Μονοδροµήσεις, Τραµ, Μετρό)

7.         Άμεση αντίδραση για την μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά εκτός Πειραιά!. Αφύπνιση της πόλης (τον Αύγουστο 2013) και των λοιπών φορέων με άμεση ενεργοποίηση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου που δεν είχαν αντιληφθεί την μεθόδευση του τότε Προεδρείου του ΔΣΠ.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Σε υπερτοπικό επίπεδο και εκτιµώντας ότι η οικονοµική κρίση οδηγού σε σε µία εκκαθάριση των µικροµεσαίων επιχειρήσεων αγωνίστηκα και ζητάω από την πρώτη στιγµή:

Σχέδιο επανεκκίνησης όλων των επιχειρήσεων που µέσα στην κρίση έχασαν την εµπορική τους πίστη και την οικονοµική τους αξιοπρέπεια (Δεύτερη Ευκαιρία).

Σηµαντικές και ρεαλιστικές ρυθµίσεις για τα χρέη που έχουν δηµιουργηθεί προς το ∆ηµόσιο (Εφορία– Ασφαλιστικά ταµεία) µε δυνατότητα αποπληρωµής σε πολλές δόσεις που θα µπορούν να εξυπηρετούνται. Η πρόταση µας για ΕΝΙΑΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ είναι απαίτηση όλων.

Άµεση ένταξη σε σχέδιο ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης όλων των ασφαλισµένων του ΟΑΕΕ που δεν µπορούν αποδεδειγµένα λόγω της κρίσης να πληρώσουν την δική τους ασφάλιση. ∆υνατότητα κεφαλαιοποίησης των παλαιών οφειλών και πληρωµή µόνο νέων σε µια µικρή βασική κατηγορία.

Άµεση ένταξη όλων των επιχειρήσεων χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενηµερότητα σε ευρωπαϊκά προγράµµατα χρηµατοδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση.

Άµεση ενίσχυση και κινητοποίηση µε κίνητρα, Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που θα συνεργαστούν µε ελληνικές που έχουν προβλήµατα λόγω της κρίσης για ανάπτυξη και οµαλή προϊοντική τροφοδοσία ώστε να αντιµετωπίσουν τον ανταγωνισµό των πολυεθνικών που εκµεταλλεύονται την ισχυρή τους θέση.

Συμμετοχή από πολύ νωρίς σε δράσεις (Ημερίδες – Εσπερίδες) αφύπνισης της επερχόμενης λαίλαπας.


2010 – 2013 Οργάνωση Ημερίδων στον Πειραιά με θέμα την προστασία και την επανεκκίνηση του Ελληνικού Εμπορίου.(Αφίσσα 1)
2012 – 2014  Συμμετοχή ως ομιλητής σε ημερίδες σε όλη την Ελλάδα με θέμα την υποστήριξη των ΜΜΕ από τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης.(Αφίσσες 2 & 3)

 

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

Στις 25 Ιανουαρίου  θα κληθείτε να αποφασίσετε για το αν θα στείλετε εκπροσώπους που γνωρίζουν καλά τι βιώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων και θα αγωνιστούν για να δώσουν λύσεις δίκαιες, γρήγορες και ρεαλιστικές.

Να προλάβουν να διασώσουν ότι έχει αποµείνει από τις εµπορικές υποδοµές µας και να φέρουν πίσω ουσιαστικές διεξόδους στα προβλήµατα που έφερε η σαρωτική επέλαση των µνηµονίων στην Ελλάδα µας

Σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιµες για την επιβίωσή µας εκλογές, σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε ανθρώπους της αγοράς, βγαλµένους µέσα από τα σπλάχνα του εµπορίου και της κοινωνίας.

Ανθρώπους που δεν παραπλανούν και που δεν ελίσσονται «Εντός Μνηµονίου» και κοµµατικών µηχανισµών, χάνοντας πολύτιµο χρόνο, ευρισκόµενοι τελικά εκτός της κοινωνίας.

Τα γεγονότα και η πραγµατικότητα είναι µπροστά στα µάτια τα δικά σας και των παιδιών σας.
Η απόφαση θα είναι δική σας και θα είναι εξαιρετικά σηµαντική.


Εγώ από την πλευρά µου:

ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ να παλέψω µε όλη µου την δύναµη στο κοινοβούλιο για τα δίκαια και τα σωστά του Πειραιά και των νησιών, για την σωτηρία της πατρίδας µας, για το µέλλον των παιδιών µας.

ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ότι αυτούς και µόνο αυτούς τους στόχους θα υπηρετήσω.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισµούς,

Γιώργος Ζησιµάτος
Υπ. Βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Α’Πειραιά & Νήσων
τ.Πρόεδρος Εµπορικού Συλλόγου Πειραιά

Πλάτωνος 12 Πειραιάς 185 35 Τηλ. 210-4128946 Κιν. 6971-955527
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site   : www.giorgoszisimatos.gr
Facebook: Γιώργος Ζησιµάτος(Σελίδα), GeorgeZissimatos
Twitter: @zisimatos

Διαβάστηκε 3204 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 15:47

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων