Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 12:05

Μαθητές του Ζαννειου Λυκείου βγήκαν 2οι σε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ της NASA! Τους τίμησε ο Δήμος Πειραιά

Την ομάδα «Zanneio Stradust» από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, τίμησε ο Δήμος Πειραιά για την κατάκτηση της 2ης θέσης σε διεθνή διαγωνισμό της NASA, του ΜΙΤ και της  Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Οι 18 μαθητές, με τους καθηγητές τους Π. Μπουμπούλη και Σ. Τσαντίλα, ταξίδεψαν στο διαστημικό κέντρο ESA/ESTEC στην Ολλανδία, όπου έλαβε χώρα ο τελικός του διαγωνισμού.
Οι μαθητές του Ζαννείου κλήθηκαν να προγραμματίσουν δορυφόρους στο διάστημα για να μελετήσουν και να φωτογραφίσουν σημεία ενδιαφέροντος στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς και κατάφεραν να διακριθούν μεταξύ 200 σχολείων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία.
Για την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία, ο Όμιλος Αριστείας Μαθηματικών – Πληροφορικής – Αστρονομίας SIMA CLUB του Ζαννείου έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Πειραιά, ύψους 5.000 ευρώ.

Σε μήνυμά του προς τους μαθητές ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς, που εσείς, οι μαθητές από το Ζάννειο Λύκειο του Πειραιά, διακριθήκατε μεταξύ εκατοντάδων συνομήλικών σας  από όλο τον κόσμο. Η διάκριση αυτή δείχνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σχολείο σας και οφείλεται στους καθηγητές σας, οι οποίοι σας παρακινούν και σας εμπνέουν να ασχοληθείτε σοβαρά  με δραστηριότητες που σας αρέσουν, πέρα από τις τυπικές υποχρεώσεις των μαθημάτων. Εύχομαι να αποτελέσετε παράδειγμα προς μίμηση και για τα άλλα σχολεία.
Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους, να σας ευχηθώ ακόμη  μεγαλύτερες  επιτυχίες  και εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί, με όποιον τρόπο μπορούμε στις προσπάθειές σας».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης παρέδωσε στην ομάδα του Ζαννείου την τιμητική πλακέτα από τον Δήμο Πειραιά και ανέφερε:  
«Συγχαίρουμε τα παιδιά, τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους καθηγητές τους, οι οποίοι τίμησαν όχι μόνο τους εαυτούς τους και το σχολείο τους, αλλά την πόλη μας και ολόκληρη τη χώρα, γιατί αυτή η τιμητική διάκριση είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο για την πατρίδα μας. Σας εύχομαι καλή χρονιά, καλές επιτυχίες και κάθε χρόνο να μας φέρνετε και μια παγκόσμια νίκη, έτσι ώστε να προβάλλεται η πατρίδα μας, τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης,  τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους καθηγητές τους και να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί μας έκαναν υπερήφανους. Να είστε καλά και του χρόνου πάλι να έχουμε τέτοιες διακρίσεις, όχι μόνο από εσάς, αλλά και από άλλα σχολεία του Πειραιά μας».

Διαβάστηκε 1588 φορές