Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 12:33

Τα «Αλευρομουτζουρώματα» αναβίωσαν στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Με τα παραδοσιακά «Αλευρομουτζουρώματα» ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε,  οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Οι  καθηγητές του τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου αναβίωσαν αυτό το αποκριάτικο έθιμο παρασύροντας μικρούς και μεγάλους.

Καρναβαλικά άρματα διέσχισαν τις γειτονιές της πόλης μεταδίδοντας κέφι και χαρά. Οι  μικροί καρναβαλιστές φιλοτέχνησαν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων κατασκευών των ΚΑΠΗ  του Δήμου, έκαναν face painting, διασκέδασαν με τα φουσκωτά παιχνίδια και τους κλόουν.

Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 14/02 πλατεία Δ. Κουμπάκη - ώρα 11:00
Μπαλονοκατασκευές, face painting,  εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από το Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Δ/νσης Πολιτισμού και χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά τμήματα των παραδοσιακών χορών της Δ/νσης Αθλητισμού.

Κυριακή 15/02 πλατεία  Οσίας Ξένης - ώρα 11:00
Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από το Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Δ/νσης Πολιτισμού, χορευτικά δρώμενα από σχολεία της πόλης με τη συμμετοχή του τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Δ/νσης Αθλητισμού και λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Γιάννη Λαμπράκη.  
Θα προηγηθεί παρέλαση στις γειτονιές της πόλης.
(προσυγκέντρωση: αυλή 1ου  Δημοτικού σχολείου Νίκαιας - ώρα 11.00)  

Κυριακή 22/02 κεντρική πλατεία Ρέντη- ώρα 11.00
Μπαλονοκατασκευές, face painting,  εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου και λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Γιάννη Λαμπράκη.  

Οι  αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστηκε 3017 φορές