Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 12:33

Αυτούς θα βραβεύσει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου στην κοπή της πίτας (15/2/2015)

Αυτούς θα βραβεύσει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου στην κοπή της πίτας (15/2/2015)

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις βραβεύσεις  στο πλαίσιο του θεσμού «ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος επιλέχθηκαν απόφοιτοι της Ιωνιδείου, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς και στην Έρευνα. Επίσης επιλέχθηκαν και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιοί αγαπημένοι καθηγητές, και άνθρωποι που προσέφεραν στη Σχολή από διοικητικές και τεχνικές θέσεις. Οι βραβεύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση μαζί με την κοπή της πίτας του Συνδέσμου, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Σωτήρος Διός 17-19. Μάλιστα η εκδήλωση κοπής της πίτας πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στα 34 χρόνια ζωής του Συνδέσμου, στο φυσικό χώρο των αποφοίτων, στην Ιωνίδειο Σχολή.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά, ο οποίος αναδεικνύει την καθημερινή και σημαντική προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

 

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία θα είναι οι εξής:

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

    Μιχαήλ Σπουρδαλάκης  (Αποφ. 72)

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του εν λόγω Πανεπιστημίου.  Έχει διδάξει ή/και διδάσκει στα Τμήματα: ΜΜΕ, Νομικό, Τ.Ε.Α.Π.Η. του Ε.Κ.Π.Α., Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., στο Bishop’s University, Lennoxville, Κεμπέκ, Καναδάς και University of Manitoba.

Το ερευνητικό του έργο είναι σημαντικό με ανακοινώσεις σε συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στα πανεπιστήμια, Α.Π.Θ., Κρήτης, ΠΑ.ΜΑΚ. και Ε.Κ.Π.Α. και στις πόλεις Νέα Υόρκη (Pace U, CUNY), Πράγα, Παρίσι (Sorbone), Βανκούβερ (SFU), Μαδρίτη (IPSA), Florence, Λονδίνο (SOAS), ενώ επιβλέπει και συμμετέχει στην υλοποίηση ερευνητικών έργων. Ενδεικτικά αναφέρονται «ο Σχεδιασμός και Διαχείριση Συστήματος Καταγραφής του Πολιτικού και Κοινωνικού Ριζοσπαστισμού στην Ελλάδα»,  «ο Καθορισμός Δεικτών για την αξιολόγηση των πολιτικών ένταξης των υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελληνική Κοινωνία» κ.α

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (2010-σήμερα), Διευθυντής Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας & Μέσων Ενημέρωσης, (2006-σήμερα), Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σάκη Καράγιωργα (2006- σήμερα), Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς (2007-). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης.


Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

1. Αντώνης Παπαδημητρίου (Αποφ.73 )

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση. Είναι διακεκριμένος δικηγόρος και οικονομολόγος.  Από το 1986 είναι νομικός σύμβουλος στη ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου Ωνάση, Olympic Shipping and Management S.A. Το 1988 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση, κατόπιν σύστασης της τότε προέδρου, Χριστίνας Ωνάση. Από το 1995 συντονίζει την Εκτελεστική Επιτροπή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Ωνάση. Είναι επίσης υπεύθυνος για τον τομέα των οικονομικών και των έργων μεγάλης κλίμακας. Το 2005 εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος και Ταμίας του δεκαπενταμελούς διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση.

Το 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Middle Temple του Λονδίνου (Honorary Master of the Bench of the Middle Temple). Tο 2006 του απονεμήθηκε το Χρυσό Παρασήμο της 1ης Τάξεως του Ευαγγελιστού Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το 2010 του ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier de la Légion dHonneur) από τη Γαλλική Κυβέρνηση. Στο πρόσωπο του επιβραβεύεται το διαχρονικό έργο του Ιδρύματος, τα ευεργετικά αποτελέσματα του οποίου απολαμβάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, στον χώρο της υγείας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

2. Γιώργος Σταματογιάννης (Αποφ.79 )

Ο Γιώργος Σταματογιάννης, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,  Από το 1990 σχεδόν ανελλιπώς εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και τις δύο προηγούμενες τριετίες Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Π.  Έχει υπάρξει υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά, Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου.  Είναι Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία επί τριάντα έτη σε ποινικές και αστικές υποθέσεις.

 

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

1. Μαρία Σώρα (αποφ. 2014)

Η Μαρία Σώρα αθλήτρια της υδατοσφαίρισης είναι στέλεχος της Εθνικής Γυναικών κατακτώντας το 2013 χρυσό Πανευρωπαϊκό Νεανίδων, και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών. Το 2014 ως μέλος της Εθνικής Ομάδας κατέκτησε το χρυσό στο Πανευρωπαϊκο Νέων Γυναικών, και ήταν δευτεραθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο στην Ισπανία στις Νεάνιδες. Είναι βασικό στέλεχος της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, μονοπωλώντας τους τίτλους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων και Ν. Γυναικών όλα αυτά τα χρόνια και κατακτώντας επίσης το πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών το 2014, καθώς και το Κυπελλούχων Ευρώπης LEN TROPHY με τον Ολυμπιακό.


Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

    Φωτεινή Ντούζγου, Καθηγήτρια Φυσικής-Χημείας
    Λεωνίδας Στεργίου, Φιλόλογος
    Τασούλα Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Χημείας

 

Ε. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΞΗΣ

Η Τάξη 1984 έκλεισε 30 χρόνια αποφοίτησης της το 2014. Πολλά από τα μέλη της έχουν διακριθεί στο χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής προσφοράς.

 

ΣΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

    Δημήτρη Κανδιάνο

Για την 35ετή προσφορά του στην Ιωνίδειο Σχολή ως μέλος του τεχνικού προσωπικού

 

Ζ.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

1. Όλγα – Παρασκευή Σταγάκη (Αποφ.2014)

για την επίδοση της στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ το έτος 2014 .

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης
Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Καλαβρός

Διαβάστηκε 2189 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 13:09

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων