Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 14:24

Βραβεία Γυναικών 2015 από το «Εξάλειπτρον»

Βραβεία Γυναικών 2015 από το «Εξάλειπτρον»

Εξέχουσες προσωπικότητες γυναικών θα βραβευτούν από το  «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,  Όμιλο Γυναικών Πειραιά  για τις Τέχνες,  τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες για δεύτερη χρονιά με τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»  2015. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 20:00, στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, (Φίλωνος 29, κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου).

Σκοπός των γυναικείων βραβείων «Εξάλειπτρον» είναι να τιμηθούν γυναίκες με ξεχωριστές προσωπικότητες και έργο, η ανάδειξη γυναικών – «πρότυπα» που κοσμούν την κοινωνία μας και το έργο τους δίνει κίνητρα μίμησης και προόδου και σε άλλες γυναίκες.

 

Το Βραβείο Επιστήμης 2015 θα αποδοθεί στην Δρ. Βάσω Επισκόπου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας – Νευροβιολογίας- Γενετίστρια, παγκοσμίως γνωστή για το γενετικό άλμα της ανακάλυψης δυο γονιδίων, των Αρκαδία και Αρκαδία 2, που αναμένεται να οδηγήσει σε νέες επαναστατικές θεραπείες της εκφυλιστικής παράλυσης κ.λπ.
Το βραβείο θα απονείμει: ο Δρ. Αργύρης Ευστρατιάδης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής της Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Το Βραβείο Πολιτισμού θα παραλάβει Δρ. Δώρα Γιαννίτση, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, Ηθοποιός και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας. Με τις δράσεις του το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προβάλλει τη γλώσσα, την κουλτούρα μας και ενισχύει τις Ελληνο-Ρωσικές διαπολιτισμικές σχέσεις.
Το βραβείο θα απονείμει: ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά.

 

Το Βραβείο Μουσικής θα δοθεί στη διεθνούς φήμης Σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία με την αγγελική της φωνή έχει κατακτήσει τα μεγαλύτερα Λυρικά Θέατρα της Ευρώπης και του κόσμου, πρεσβεύοντας μιαν άλλη σύγχρονη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας, του πολιτισμού, του πνεύματος, της τέχνης και της υψηλής αισθητικής. Το βραβείο θα απονείμει: ο Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

 

Το Βραβείο Ναυτικής Παράδοσης θα παραλάβει η Καθηγήτρια  Τζελίνα Χαρλαύτη,  Συγγραφέας Ναυτιλιακής Ιστορίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέιμπριτζ και την Οξφόρδη. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ναυτιλιακής Οικονομικής Ιστορίας. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού άρθρων και βιβλίων και η ιστορική της έρευνα αφορά τη διάσωση και τη μεταλαμπάδευση της Ναυτιλιακής- Ναυτικής μας Παράδοσης και Κληρονομιάς. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Runciman στην Αγγλία. Το βραβείο θα απονείμει: Αντιναύαρχος  Παναγιώτης Λίτσας, Αρχηγός Στόλου.

 

Το Βραβείο Θεάτρου θα δοθεί στην ηθοποιό Πέγκυ Τρικαλιώτη, με εξαιρετική θητεία σε ρόλους μεγάλων απαιτήσεων και εξίσου μεγάλων συγκινήσεων, με αξιοθαύμαστη και συνεπή πορεία και προσφορά στο χώρο της τέχνης. Πρόκειται για μια ηθοποιό, που γεννήθηκε με το χάρισμα να βιώνει τα μοναδικά συναισθήματα των ηρωίδων που υποδύεται και να τα μεταδίδει αυτούσια στους θεατές.
Το βραβείο θα απονείμει: ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

 

Το Βραβείο Λογοτεχνίας θα αποδοθεί στη Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη, συγγραφέα –μεταφράστρια. Το μεγάλο συγγραφικό της έργο έχει αγγίξει τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών. Χαρακτηρίζεται από τη μοναδική προσωπική της σφραγίδα, σε συνδυασμό με την απήχηση του έργου της, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Το όνομά της ανεγράφη στον Τιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People. NTERNATIONAL BOARD ON BOOKS FOR YOUNG PEOPLE).Το βραβείο θα απονείμει: ο ηθοποιός και συγγραφέας κος Κώστας Κρομμύδας.


Το Βραβείο Αθλητισμού θα παραλάβει η Μαρία Πολύζου, πρωταθλήτρια και προπονήτρια δρόμων αντοχής, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να επαναλάβει τον Φειδιππίδειο Άθλο, τρέχοντας  την απόσταση από την Αθήνα στην Σπάρτη, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 μαραθωνίους (42χλμ).
Το βραβείο θα απονείμει: ο χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος.

 

Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα δοθεί στην  Φανή Αργυροπούλου, συνιδιοκτήτρια των εταιρειών Πιερία Ερατεινή & Blink Wines, οινολόγο, αρθρογράφο, επιχειρηματία, η οποία με τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις της κατάφερε το Ελληνικό κρασί να βρει τη θέση του στα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής.
Το βραβείο θα απονείμει: ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος, Βασίλης Κορκίδης.

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Επικοινωνιολόγος & Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, βραβευθείσα με το βραβείο Πολιτισμού στα πρώτα Βραβεία Γυναικών «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2014.

Χορηγοί: “Le Votre” - Κοσμηματοπωλείο Ιωσήφ Βασ. Βουράκης - Phi Factor PHOTO ART STUDIO - Eden Flowers - Ginis Ταξιδιωτικός Οργανισμός.

Χορηγός επικοινωνίας “who is who” Ελλάδας

Γραφείο Τύπου «Εξάλειπτρον»
Τηλ: 6909835661

 

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

Διαβάστηκε 2938 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 15:04

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων