Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 12:16

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τέταρτοι καλύτεροι στον κόσμο! Δείτε ποιοι άλλοι είναι στη δεκάδα

Τέταρτοι καλύτεροι οπαδοί παγκοσμίως θεωρούνται αυτοί του Ολυμπιακού!

Σε αυτή τη θέση τους κατέταξε το ταλικό περιοδικό GQ που μιλά με πολύ κολακευτικά σχόλια για τους “ερυθρόλευκους”. Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα θύματα της “Θύρας 7”.

Η δεκάδα των καλύτερων οπαδών του πλανήτη αποτελείται από τους: Ντόρτμουντ, Τζένοα, Σέλτικ, Ρϊβερ Πλέιτ, Σαμπντόρια, Φλαμένγκο, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρόζα Καζαμπλάνκα.

Γράφει το περιοδικό:

«Μία ιστορία χρώματος και πάθους, αλλά και ιστορίας και τραγωδίες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, στην πρωτεύουσα και όχι μόνο.

Σχετικά με τις ρίζες του συλλόγου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις πολύ ζεστές επευφημίες, ανήκουν στην φτωχότερη περιοχή της Αθήνας.

Στην περίπτωση αυτή ο Πειραιάς, όπου ζει και εργάζεται το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, σε αντίθεση με την άλλη ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που θεωρείται ότι ανήκει στην ψηλή τάξη.

Λίγες είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες που βιώνουν τέτοια ζεστή υποστήριξη όσο ο Ολυμπιακός. Ιδιαίτερα μετά την τραγωδία του 1981, γνωστή και ως η τραγωδία της «Θύρας 7», όταν μία πόρτα έκλεισε κατά λάθος στο “Γ. Καραϊσκάκης” κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ, τρία χρόνια αργότερα από το Χεϊζελ. Από εκείνη την ημέρα οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα τους, στη μνήμη αυτών των οπαδών».

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

Διαβάστηκε 1984 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 12:21