Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 10:30

Κατάσχεση 150 κιλών αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, εντόπισαν και κατέσχεσαν 150 κιλά σκουμπρί προέλευσης Ισπανίας.

Πιο αναλυτικά, στις 28-1-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στον εσωτερικό χώρο πώλησης της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, βρέθηκαν εκτεθειμένα προς πώληση 25 ιχθυοκιβώτια – φελιζόλ με νωπό σκουμπρί προέλευσης Ισπανίας, συνολικού βάρους 150 κιλών, χωρίς τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις επί της συσκευασίας.
Μετά τα παραπάνω, η συγκεκριμένη ποσότητα αλιευμάτων χαρακτηρίστηκε μη ασφαλής – ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση και κατασχέθηκε.
Η περαιτέρω τύχη των κατασχεθέντων αλιευμάτων, θα κριθεί σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς. Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Οι συστηματικοί έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να διατίθενται στην αγορά ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα με στόχο την μέγιστη προστασία του καταναλωτή.

Διαβάστηκε 1616 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων