Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 14:29

Επιτέλους! Νερό της ΕΥΔΑΠ θα πάει στην Αίγινα

Επιτέλους! Νερό της ΕΥΔΑΠ θα πάει στην Αίγινα

«Έργο ζωής και πνοής για την Αίγινα» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, την ύδρευσή της από την ΕΥΔΑΠ - με υποθαλάσσιο αγωγό από την Σαλαμίνα, αμέσως μετά την έγκριση της σύνδεσης, από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και εκπρόσωποι της Τ.Α, ο αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει η σύνδεση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας οι οποίοι τους θερινούς μήνες υπερβαίνουν τους 50.000. «Η μεταφορά του νερού με τα καράβια και η ανεύρεση του από υδρογεωτρήσεις ή πηγάδια, με συχνά αμφισβητούμενη ποιότητα, για την δημόσια υγεία, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για το νησί, το οποίο θα υδροδοτείται με 21.000 κυβικά, καθημερινά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι το έργο περιλαμβάνει τον υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 14 χλμ. και τις αναγκαίες ενίσχυσης των αγωγών και των δεξαμενών ύδρευσης τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αίγινα.

Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος ως τεχνοκράτης, με εμπειρία σε παρόμοια έργα, ανέπτυξε τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και δήλωσε ότι τα έργα επάρκειας και υποστήριξης από την ΕΥΔΑΠ, όπως και τα χερσαία έργα στην Αίγινα είναι σε εξέλιξη

Διαβάστηκε 1294 φορές