Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 18:03

Ο Θ. Δρίτσας διαψεύδει δημοσίευμα σχετικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον ΟΛΠ

Ο Θ. Δρίτσας διαψεύδει δημοσίευμα σχετικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον ΟΛΠ

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στο να υλοποιηθεί σχέδιο αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), όπως αυτό που περιγράφεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», έδωσε σήμερα, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το τι θα ιδιωτικοποιηθεί και τι όχι αναμένονται την Παρασκευή, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ «έχει μάλλον αποφασίσει να πουληθεί στους ιδιώτες σχεδόν ολόκληρο το τοπικό παραλιακό μέτωπο». Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, αν δεν ληφθούν τώρα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των αρχαιολογικών και νεότερων μνημείων της περιοχής, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα τα θέσει σε κίνδυνο. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν σημαντικά έσοδα για το κράτος -συγκεκριμένα το ενοίκιο που δίνει η COSCO- στην περίπτωση που το λιμάνι περάσει σε κινεζικά χέρια».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Θ. Δρίτσας απάντησε: «Γνωρίζω αυτή τη μελέτη, αυτό το σχέδιο που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών, ένα σχέδιο του ΟΛΠ από το 2011. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να διεκδικεί και να φιλοδοξεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση εμείς, η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να συναινέσουμε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε η ίδια μελέτη αναφέρει ότι -παρά τα όσα προβλέπει για κυματοθραύστες και διάφορα άλλα, δεν μπορεί εκεί να εγκατασταθεί χρήση ακτοπλοϊκών λειτουργιών, ακτοπλοϊκών συνδέσεων και άλλα τέτοια».

Διαβάστηκε 1731 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων