Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 15:58

Ο δήμος Πειραιά τίμησε τα 90 χρόνια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της πόλης, αθλητών, παλαιμάχων και παραγόντων του αθλητισμού, ο Δήμος Πειραιά τίμησε σήμερα με μια λαμπρή εκδήλωση, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, την 90χρονη πορεία του Ολυμπιακού στην ελληνική  και διεθνή αθλητική σκηνή.

Ο Δήμος Πειραιά ανταπόδωσε μ΄ αυτή την εκδήλωση, τις αμέτρητες  συγκινήσεις που έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός στην πόλη.

Ο Ολυμπιακός – ένας σύλλογος φαινόμενο -  ταυτίστηκε με την ιστορία του Πειραιά, ξεπέρασε τα όριά του, κερδίζοντας την αγάπη εκατομμυρίων φιλάθλων, κάνοντας γνωστό τον Πειραιά στα πέρατα του κόσμου.

Σημαντική στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση του Προέδρου της «ΠΑΕ Ολυμπιακός» και Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη  από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ως ελάχιστη αναγνώριση για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη με το φιλανθρωπικό έργο, αλλά και τη διαρκή στήριξή του σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.

 

Παράλληλα, η βράβευση από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και οι βραβεύσεις από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στην μνήμη του Σταύρου Νταϊφά (το βραβείο παρέλαβε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά) και του Νίκου Γουλανδρή (το οποίο θα παραλάβει εκπρόσωπος της οικογένειας του) αντικατοπτρίζουν την αναγνώριση της ξεχωριστής συμβολής τους στην οικοδόμηση του Ολυμπιακού με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και στις επιτυχίες που υπήρξαν επί της προεδρίας τους.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι βραβεύσεις στη ζωντανή ιστορία του Θρύλου που είναι οι παλαίμαχοι διαφόρων σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, η κολύμβηση και ο στίβος. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν συνδεθεί με την ιστορική ομάδα της πόλης.

Επίσης,  βραβείο απονεμήθηκε στον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρο Κόκκαλη, καθώς και της ομάδας Πόλο Γυναικών για την κατάκτηση μέσα σ΄ ένα χρόνο δύο Ευρωπαϊκών τίτλων από την πρώην Βουλευτή και Δημοτική Σύμβουλο κα Σταυρούλα Αντωνάκου.  

Την λαμπρή εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, η οποία έπαιξε αγαπημένες μελωδίες.

Η εκδήλωση  για τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού έκλεισε με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στο  Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και στις προθήκες των καταστημάτων γύρω από το θέατρο, η οποία  περιλαμβάνει:
πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο, εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με το γενικό τίτλο: «Κόκκινο, θρύλε Θεέ μου…».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

«Κύριες και κύριοι καλησπέρα.

Στη σημερινή εκδήλωση, στην σημερινή γιορτή δεν θα προχωρήσω σε προσφωνήσεις  για δυο λόγους.

 

Πρώτον γιατί θα έπρεπε να αναφερθώ τουλάχιστον στους μισούς από εσάς και δεύτερον γιατί εμείς οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ειδικά σε εκδηλώσεις που αφορούν τον ιστορικό μας Σύλλογο αισθανόμαστε  όλοι ίσοι ανεξαρτήτως  της ιδιότητας του καθενός. Αισθανόμαστε όλοι ίσοι, γιατί μας ενώνει η αγάπη μας για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, η ανιδιοτελής αγάπη για αυτό το αθλητικό κοινωνικό φαινόμενο που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Σας καλωσορίζω λοιπόν σήμερα όλους, στο άλλο καμάρι της πόλης μας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο και αυτό φέτος γιορτάζει τα 120 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του.

Είναι ίσως μια θα έλεγα, όχι διαβολική, αλλά πραγματικά περίεργη σύμπτωση ότι φέτος γιορτάζει και ο Δήμος Πειραιά τα 180 χρόνια του από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ορκίστηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα το 1835.

Με την ευκαιρία θα πρέπει σήμερα να πω ότι τα 180 χρόνια του Δήμου, αλλά και τα 120 του Δημοτικού Θεάτρου θα γιορταστούν σε εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος την Τρίτη, 29/12/2015.

Σήμερα όμως είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας. Είμαστε εδώ σε μια όχι μαζική εκδήλωση σε σχέση με το μέγεθος του Συλλόγου, αλλά σε μια εκδήλωση προκειμένου ο Δήμος Πειραιά να τιμήσει στο πρόσωπο σημαντικών ανθρώπων, σημαντικών παραγόντων  και αθλητών την ιστορία του Ολυμπιακού.

Και να τιμήσει στο πρόσωπο του πρώτου Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Σύλλογο για την προσφορά του στην πόλη.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ λοιπόν γεννήθηκε πριν 90 χρόνια, όταν σημαντικοί Πειραιώτες πήραν την απόφαση να ιδρύσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα, που θα φορούσε τα ερυθρόλευκα και στο στήθος θα είχε ως σύμβολο τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο για να πρεσβεύει τα ολυμπιακά ιδεώδη όπως και το όνομα του Συλλόγου.

Στην πορεία δημιουργήθηκαν κι άλλα τμήματα για όλα τα αθλήματα που και αυτά με την σειρά τους προσέφεραν στην πόλη του Πειραιά, αλλά και στα εκατομμύρια φιλάθλους του Ολυμπιακού μεγάλες διακρίσεις: πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια, αλλά και ολυμπιακά μετάλλια.

Θα μπορούσε άραγε κανείς να φανταστεί το 1925 την αθλητική επανάσταση που θα γίνονταν τα επόμενα 90 χρόνια; Εκτιμώ πως  όχι.

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μια ομάδα που γεννήθηκε και στηρίχθηκε στην πόλη του Πειραιά και τους Πειραιώτες στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και στην προσφυγιά ότι θα έφτανε σε λίγες δεκαετίες να έχει την υποστήριξη σχεδόν των μισών Ελλήνων; Μάλλον όχι.

Θα μπορούσε κανείς τότε ή και λίγο αργότερα να προβλέψει τους τίτλους, τις διακρίσεις τη προσφορά του συλλόγου μας στον Ελληνικό αθλητισμό και στην νεολαία της πατρίδας μας; Εκτιμώ πως όχι.

Τα παραπάνω όμως έγιναν τυχαία; Προφανώς όχι.

Για να γίνουν όλα αυτά, για να φτάσουμε σήμερα να διατηρεί 16 ολυμπιακά αθλήματα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα να εκπαιδεύει αθλητικά πολλές χιλιάδες παιδιά σε όλη την χώρα, κάποιοι διέθεσαν ώρες, διέθεσαν γνώσεις, διέθεσαν  αμύθητα χρήματα και ταυτόχρονα στερήθηκαν άλλα σημαντικά  πράγματα. Στερήθηκαν τις οικογένειες τους, στέρησαν ώρες από τις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες, στερήθηκαν ώρες ξεκούρασης ή  διασκέδασης και κάποιες φορές άκουσαν και την γκρίνια από τον πιο απαιτητικό κόσμο που τουλάχιστον εγώ έχω δει στην ζωή μου. Αν και βέβαια οι ίδιοι παράγοντες και Πρόεδροι καλόμαθαν σε αυτές τις επιτυχίες. Από την άλλη πλευρά έχουμε και την πλειάδα αριθμητικά πολύ περισσοτέρων αθλητών μας. Είναι και αυτοί οι οποίοι κουράστηκαν, κόπιασαν, μάτωσαν για πολλές δεκαετίες χωρίς αμοιβές στερήθηκαν και αυτοί όσα απολάμβανε η ηλικία των αθλητών ξενύχτια, φαγητά, ταξίδια. Τίμησαν την ερυθρόλευκη, αλλά τιμήθηκαν όσοι είχαν την ευκαιρία να φορέσουν την τιμημένη φανέλα του Συλλόγου.  

Δεν θα αναφερθώ σε όλους, αλλά ποιος μπορεί να παραλείψει εκ των ιδρυτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ τον Μανούσκο και τον Καμπέρο, τους αείμνηστους Νταϊφά και Γουλανδρή, τον Σωκράτη Κόκκαλη, την οικογένεια των Ανδριοπουλέων, την οικογένεια Αγγελόπουλου στο μπάσκετ και σήμερα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει τα ηνία της ναυαρχίδας του Ολυμπιακού, του ποδοσφαιρικού τμήματος και μια μεγάλη συμβολή στα του Ερασιτέχνη με τη συμπαράσταση φυσικά του νέου Προέδρου Μιχάλη Κουντούρη.

Επίσης, κάποιοι άλλοι πολύ περισσότεροι αριθμητικά  που φορώντας την ερυθρόλευκη προπονήθηκαν σκληρά, έδωσαν στην κυριολεξία το αίμα τους, ανεξάρτητα αν από ένα σημείο και μετά και σε ορισμένα αθλήματα είχαν και αμοιβές, στερούμενοι και αυτοί πολλά που ειδικά στις ηλικίες των αθλητών αποτελούν πρόκληση. Είναι οι αθλητές και αθλήτριες μας, είναι οι πρωταγωνιστές, είναι τα ινδάλματα και τα παραδείγματα για τις νέες γενιές.

Νομίζω ότι σήμερα είναι για εμένα μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μου και θα μου επιτρέψετε και μια προσωπική αναφορά. Πριν 15 μήνες ορκίστηκα εδώ στην ίδια αίθουσα Δήμαρχος του Πειραιά. Προφανέστατα είναι ότι πιο τιμητικό έχει συμβεί στην ζωή μου, καθώς περί τιμής πρόκειται να εκλέγεσαι από τους Πειραιώτες, να επιλέγεσαι  φυσικά μαζί με όλη την ομάδα των υποψηφίων και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ήταν πολύ δυνατή. Αν δεν είναι τιμή και ευθύνη τι άλλο μπορεί να είναι.

Και σήμερα στην ίδια αίθουσα, έχω μια τεράστια χαρά αλλά και δυνατότητα να εκπληρώσω μια επιθυμία που πάντα είχα μέσα στο μυαλό μου, αλλά μέχρι να εκλεγώ Δήμαρχος δεν είχα βρει τον τρόπο να την υλοποιήσω, ώστε να έχει και την απαραίτητη αίγλη. Να τιμήσω και εγώ δύο ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ και να με εμπιστευθούν στη διαδρομή μου στο Σύλλογο.

Είχα την τύχη στην ζωή μου να εργαστώ για 20 χρόνια σε κάτι που αγαπούσα από παιδί, σε κάτι που με έμαθε ο πατέρας μου να αγαπώ και φυσικά το έχω ήδη μάθει στον γιο μου. Είχα την τύχη να ενταχθώ και να δουλέψω για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και μάλιστα να δουλέψω, να συνεργαστώ με πρόσωπα που θαύμαζα και η προσφορά τους στον Σύλλογο είναι ανεκτίμητη. Επιπλέον, είχα το προνόμιο να εμπλακώ όχι μόνο με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και με το μπάσκετ, το βόλεϊ και τα άλλα τμήματα του  Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Είχα την ευκαιρία επί Προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη να ζήσω από κοντά το τέλος των πέτρινων χρόνων της ποδοσφαιρικής ομάδας, την ανακαίνιση του Προπονητηρίου  στο Ρέντη, την κατασκευή του νέου Γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης,  την σημαντικότερη για εμένα στιγμή της νεότερης ιστορίας του Συλλόγου, το πρώτο Ευρωπαϊκό του μπάσκετ στην Ρώμη, την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία εγγραφής των μελών  όχι με 10.000 μέλη, αλλά με 90.000 μέλη σε 6-7 μήνες στον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, να γνωρίσω  αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, τους γίγαντες του συνδέσμου βετεράνων που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο για κοινωνικούς λόγους, προπονητές εξαιρετικούς, τις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν  στη Θύρα 7 τη μαύρη μέρα για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν μπορώ λοιπόν να μην ευχαριστήσω σήμερα και προσωπικά  τον Σωκράτη Κόκκαλη για την ευκαιρία που μου έδωσε, ώστε να δουλέψω για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και την εμπιστοσύνη που για 16 χρόνια μου έδειξε,  αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που όταν σε εκείνη την ιστορική ημέρα, όταν παρέλαβε τα ηνία από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη και παρά το ότι όπως είθισται θα μπορούσε σε κρίσιμες θέσεις να τοποθετήσει στελέχη του περιβάλλοντος του, με εμπιστεύτηκε και μάλιστα μέχρι του σημείου να με προτείνει μετά από δυο χρόνια και για Πρόεδρο της Super League.

Στα περίπου τέσσερα χρόνια που συνεργαστήκαμε  στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχα την ευκαιρία να ζήσω αντίστοιχες στιγμές. Νέα πρωταθλήματα, νέα κύπελλα  μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη, την ανάκαμψη του Ερασιτέχνη, τον εκσυγχρονισμό του προπονητηρίου και του Γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, την περαιτέρω αναβάθμιση των Ακαδημιών μας, μεγάλες και ουσιαστικές συνεργασίες όπως  αυτή με την Unicef και πολλά άλλα.

Θέλω σήμερα να διαβεβαιώσω και τους δυο ότι δεν ξέρω αν ανταποκρίθηκα σε αυτά που εκείνοι περίμεναν, αλλά ότι προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να δουλέψω επαγγελματικά και επειδή οι τομείς που κατά καιρούς είχα αναλάβει είχαν κυρίως σε σχέση με τον κόσμο και την εικόνα του Συλλόγου ότι προσπάθησα να εργαστώ με σοβαρότητα, εντιμότητα και αξιοπρέπεια όπως ταιριάζει και στην ιστορία και στο όνομα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας και διαβεβαιώνω και τους Πειραιώτες ότι και τα υπόλοιπα 3,5 χρόνια θα πράξω το ίδιο, με το ίδιο πάθος για τον Πειραιά. Εξ άλλου, όπως είπε ο Χρήστος Φερεντίνος : Πειραιάς και Ολυμπιακός έχουν κοινά στοιχεία, έχουν κοινή διαδρομή.

Επειδή όμως, όπως  αντιλαμβάνεστε μπορώ να μιλάω για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ εύκολα για ώρες, αλλά και επειδή σήμερα εδώ υπάρχουν δεκάδες πιο σημαντικοί για τον Ολυμπιακό άνθρωποι από μένα, θα κλείσω μόνο με μια αναφορά στην τεράστια προσφορά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην πόλη, η οποία προφανώς τους τελευταίους μήνες συνδυάζεται άμεσα με την επιθυμία του σημερινού Προέδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βαγγέλη Μαρινάκη και φυσικά των συνεργατών του από την Καραϊσκάκη Α.Ε., αλλά και τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να βοηθήσει την πόλη ειδικά στην πολύ δύσκολη παρούσα  συγκυρία για τη χώρα, αλλά τον Δήμο ειδικότερα.

Κάποιοι ίσως νομίζουν ότι αυτές προκύπτουν μόνο από την οικονομική δυνατότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν είναι έτσι όμως.

Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μεγαλούργησε επί δεκαετίες στηριζόμενος στην πόλη και τους Πειραιώτες. Η αγάπη και η στήριξη αυτών των ανθρώπων έκαναν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ παντοδύναμο. Άνθρωποι που σε πιο δύσκολους καιρούς ακόμα και σε αυτούς που τώρα περνάμε, στήριξαν την ομάδα, γέμιζαν το Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ακολουθούσαν παντού τις ομάδες, όπου αυτές αγωνίζονταν, μεταδίδοντας την ιδέα του Ολυμπιακού.

Σήμερα λοιπόν που όλη η χώρα, άλλα και ο Πειραιάς ειδικότερα ανεβαίνει την δική του ανηφόρα, το δικό τους «γολγοθά» έρχεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ανταποδίδει στον Πειραιά και τους Πειραιώτες  ένα μικρό κομμάτι από αυτά που εκείνοι επί 90 χρόνια έχουν δώσει. Είναι βέβαια προφανές, ότι υπάρχει και μια νέα  δημοτική αρχή  η οποία   είναι ανοιχτή και ικανή να συνεργαστεί και επιθυμεί την συνεργασία του Ολυμπιακού.

Τι πιο ωραίο τι πιο υγείες;

Μακάρι ο Δήμος Πειραιά και κατ’ επέκταση η πόλη και οι Πειραιώτες να ευημερούσαν. Μακάρι όλα τα προβλήματα να ήταν λυμένα και η πόλη να λειτουργούσε όπως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Να λειτουργούσε όπως οι Πειραιώτες ονειρεύονται να την δουν.


Όμως  επειδή από την πρώτη στιγμή ως νέα Δημοτική Αρχή πιστοποιήσαμε την κάκιστη οικονομική κατάσταση του Δήμου ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΠΑΕ προχώρησε ως Σύλλογος, ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε μια σειρά παρεμβάσεων ώστε να διευκολύνει την ζωή των Πειραιωτών, να ομορφύνει την πόλη μας και να βοηθήσει ώστε  σιγά σιγά να βάλουμε τις προϋποθέσεις, ώστε ο Πειραιάς να γίνει προορισμός. Όχι μόνο τουριστικός, αλλά ναυτιλιακός, εμπορικός, πολιτιστικός και αθλητικός.  

Πριν κλείσω να ευχηθώ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να τα χιλιάσει, να συνεχίσει να κατακτά νίκες γιατί έτσι παραμένουν μεγάλες οι ομάδες,  να δημιουργεί νέες γενιές φιλάθλων, να λειτουργεί πάντα ως οικογένεια, γιατί αυτό αποτελεί μεγάλο μέρος της  δύναμης του.

Να βοηθάει όταν και όσο μπορεί την κοινωνία όπως το πράττει έως σήμερα και να γνωρίζει ότι ο Πειραιάς και οι Πειραιώτες θα είναι για πάντα στο πλευρό του όπως για 9 δεκαετίες πράττουν από την ίδρυση του έως σήμερα.

Σας ευχαριστώ».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, στην ομιλία του, τόνισε:

 «Ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς ταξιδεύουν μαζί στην ιστορία, από το 1925 και την ίδρυση του Ολυμπιακού. Ταξιδεύουν σε μια πορεία σταθερή που χαρακτηρίζεται από τους αγώνες και τις νίκες. Από την προσπάθεια, την πίστη, την δύναμη, το πάθος, τις αμέτρητες χαρές και την Ευλογία του Κυρίου. Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι που έχει ως αφετηρία το πρώτο λιμάνι και ως φάρο την πρώτη ομάδα της χώρας μας. Είναι ένα ταξίδι με αγώνες στα γήπεδα αλλά και στην καθημερινότητα. Με νίκες στα στάδια αλλά και στη ζωή. Ένα ταξίδι που κάνει κάθε μέρα υπερήφανους τους Πειραιώτες, τους Έλληνες, τους Ολυμπιακούς. Από την πρώτη ανάσα του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα ο Πειραιάς ήταν πάντα η αφετηρία των ονείρων μας. Από αυτή την αφετηρία, απ’ αυτόν τον γεμάτο με θετική ενέργεια τόπο, οι θρύλοι του αθλητισμού κουβάλησαν στους ώμους τους το βαρύ όνομα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιάς και το έκαναν γνωστό από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Ο Ολυμπιακός είναι ο σύνδεσμος στις καρδιές των Πειραιωτών. Είναι η λέξη που ακούει περισσότερο κάθε παιδί που μεγαλώνει στις γειτονιές της πόλης. Είναι ο αθλητικός σύλλογος που σημαίνει για τους Έλληνες πολλά. Πολλά περισσότερα από αθλητικές κατακτήσεις και νίκες. Είναι μια σημαία υπερηφάνειας που υψώθηκε στον Πειραιά και στη συνέχεια κατέκτησε τον κόσμο δοξάζοντας και τιμώντας την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και πρόσφατα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας. Είναι μια ομάδα που έγινε Θρύλος. Μια χούφτα άνθρωποι που έγιναν εκατομμύρια. Η μεγάλη μας αγάπη γεννήθηκε στον Πειραιά και πλέον μεγαλουργεί. Η ποδοσφαιρική ομάδα συγκαταλέγεται στις 25 καλύτερες της Ευρώπης, στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σαρώνει όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και συντρίβει όλα τα ιστορικά ρεκόρ. Οι ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, κολύμβησης συλλέγουν όλους τους εγχώριους τίτλους και κατακτούν διαρκώς και ευρωπαϊκούς. Την ίδια στιγμή η καρδιά του Συλλόγου, η καρδιά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ. Όλοι μαζί ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα να κάνουν αθλητισμό με τα χρώματα του ενδοξότερου ελληνικού Συλλόγου. Φτιάχνοντας Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται και ο πλανήτης μαθαίνει μόνο αρνητικά νέα για τη χώρα μας ο Ολυμπιακός την διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι μια σπουδαία αποστολή για όλους εμάς, δηλαδή να σηκώσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός επιστρέφει τη μεγάλη αγάπη που δέχεται από τον κόσμο. Γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τους αδύναμους με συστηματική και συνεχή προσφορά στέκεται στο πλευρό τους. Σε κάθε γειτονιά της πόλης συναντά κανείς το ανθρώπινο πρόσωπο και την αλληλεγγύη του Θρύλου. Η ιστορική σύμπραξη του Συλλόγου με την UNICEF και το ότι έχουν εμβολιαστεί ως τώρα 1 εκατ. παιδιά στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες νίκες. Η διαρκής στήριξη των συνανθρώπων μας, των οργανισμών που μας χρειάζονται, είναι μέρος της κοινωνικής δράσης του Ολυμπιακού, της Ιερής αποστολής του. Στο πλαίσιο της διάθεσής μας για κοινωνική προσφορά, όπως γνωρίζετε όλοι, αποφάσισα να πάρω μέρος πιο ενεργά στα κοινά του Πειραιά.  Είναι η πόλη που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που έμαθα ν’ αγαπάω από παιδί. Στην πόλη που μεγάλωσε και δημιούργησε ο πατέρας μου, στην ίδια πόλη που έχω κι εγώ την έδρα των επιχειρήσεών μου. Από την πρώτη στιγμή που φορείς της πόλης με πλησίασαν και μου ζήτησαν να βοηθήσω στο να αλλάξει ρότα το μεγάλο λιμάνι και να γίνει κέντρο της ναυτιλίας, μια σύγχρονη πόλη, δεν δίστασα ούτε μια στιγμή. Μπήκα στη μάχη με τον σημερινό Δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, και μια ομάδα ακόμα άξιων ανθρώπων, ώστε με όλες μας τις δυνάμεις να παλέψουμε για ν’ αλλάξουμε το παρόν και το μέλλον του Πειραιά. Θα ήμασταν όλοι πολύ ικανοποιημένοι αν ο Δήμος Πειραιά και κατ’ επέκταση η πόλη του Πειραιά και οι Πειραιώτες ευημερούσαν. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Υπήρχαν προβλήματα μεγάλα, έως ανυπέρβλητα. Κυρίως ήταν ιδιαίτερα εμφανής η έλλειψη ελπίδας, εμπιστοσύνης και οράματος από τους πολίτες. Επίσης εμφανής ήταν η απουσία, χωρίς δική τους ευθύνη τις περισσότερες φορές, ευκατάστατων Πειραιωτών, φορέων ή ιδρυμάτων. Ενώ λοιπόν σε άλλες πόλεις συμβάλλουν τα μέγιστα στην πόλη μας, με ελάχιστες υπαρκτές εξαιρέσεις, δεν το είχαμε δει. Στην κατεύθυνση αυτή, κι επειδή πίστευα πάντα ότι οι πράξεις μετράνε πάντα και όχι τα πολλά λόγια και προκειμένου να δείξουμε το δρόμο και σε άλλους που ήθελαν και θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος από την πλευρά του Δήμου, αναλάβαμε ως ΠΑΕ Ολυμπιακός και ως Ερασιτέχνης μια σειρά πρωτοβουλιών. Αυτό ώστε την πρώτη δύσκολη χρονιά της νέας δημοτικής αρχής να συμβάλλουμε κι εμείς σε κρίσιμους τομείς για την πόλη, την ζωή των Πειραιωτών και των παιδιών τους. Ευχαριστώ τον Δήμο για την βράβευση στο πρόσωπό μου και την προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη. Ό,τι κάνουμε όμως το κάνουμε ειλικρινά από την καρδιά μας και δίχως καμία επιθυμία για επιβράβευση και συγχαρητήρια. Είχα πει προεκλογικά ότι μπαίνω στη μάχη για να προσφέρω. Για να δώσω και όχι να πάρω. Συνεχίζω να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Σήμερα δε είναι μια ευκαιρία να τονίσω το εξής: τώρα που γνωρίζω ακόμα καλύτερα από πρώτο χέρι την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πόλη αλλά και τη μεγάλη μάχη που δίνει καθημερινά ο νέος Δήμαρχος με όλους τους Δημοτικούς συμβούλους, τώρα είναι ο Ολυμπιακός που θα σταθεί ακόμα πιο κοντά σ’ αυτή την προσπάθεια. Τώρα θα είναι ακόμα πιο κοντά στην πόλη και τους Πειραιώτες. Τα 90 χρόνια ζωής του Συλλόγου είναι λίγα για να χωρέσουν τη δόξα του. Όμως, αυτός ο Σύλλογος, γι’ αυτή την ιστορία που είναι γεμάτη θριάμβους και περηφάνεια, γι’ αυτή τη χώρα και γι’ αυτή την πόλη, τον Πειραιά μας, θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται χωρίς να γνωρίζει πόνο και κούραση. Προσωπικά, ως ηγέτης αυτής της μεγάλης οικογένειας, θα συνεχίσω να μάχομαι καθημερινά για να γίνεται ο Πειραιάς μια καλύτερη πόλη και για να κατακτά ο Ολυμπιακός διαρκώς υψηλότερες κορυφές. Για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα νικητές. Ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω ο Ολυμπιακός μας».

 
Διαβάστηκε 1933 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 16:10

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων