Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 18:48

Η συλλογική σύμβαση εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Π. Κουρουμπλή με τη διοίκηση της ΠΝΟ

Το καυτό θέμα της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, που εκκρεμεί από το 2010, όπως επίσης και αυτό των οργανικών συνθέσεων στα πληρώματα των πλοίων στις διεθνείς γραμμές, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι εκπρόσωποι των 13 συνδικαλιστικών σωματείων των ναυτικών είπαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της θεσμοθετημένης σύμβασης εργασίας, ενώ κατήγγειλαν ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα ωράρια εργασίας των ναυτεργατών.

Έθεσαν επίσης το θέμα των οργανικών συνθέσεων στις διεθνείς γραμμές, τονίζοντας ότι με το νόμο 4150/13 δίνεται το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό, για τα πλοία της ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν σε λιμάνια του εξωτερικού, να καθορίζει τη σύνθεση κατ εξαίρεση.

Ο ίδιος νόμος, πρόσθεσαν, εφαρμόστηκε στα πλοία αυτά και το χειμώνα, οπότε απολύεται περίπου το 50% του προσωπικού των ειδικών κατηγοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις των ναυτεργατικών σωματείων και τους είπε ότι η συμφωνία σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας θα πρέπει να επιτευχθεί ανάμεσα στην ΠΝΟ και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Για το θέμα των ωραρίων εργασίας είπε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους και για όλα.

Διαβάστηκε 1918 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 19:24

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων