Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 13:19

Συνελήφθη ο δήμαρχος Ελαφονήσου,Χ. Λιάρος, για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη ο δήμαρχος Ελαφονήσου,Χ. Λιάρος, για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί τo μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος ο οποίος συνελήφθη στις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.

Ο 66χρονος δήμαρχος Ελαφονήσου, τον Ιούνιο του 2017 κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια για την πώληση εκτάσεων του Δημοσίου στην περιοχή της Ελαφονήσου.

Επίσης, εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν περίπου 130 συμβόλαια, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι ένας συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα, ενώ αθωώθηκε ένας 83χρονος.

Στον συμβολαιογράφο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε μία γυναίκα κατηγορούμενη.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, ενώ άλλοι 11 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κι έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης, στον δήμαρχο και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, επεβλήθη χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Διαβάστηκε 1338 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 13:32

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων