Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 23:47

Ανάπλαση,11.500.000 ευρώ, στη Ν. Ιωνία από την Περιφέρεια Αττικής

Ανάπλαση,11.500.000 ευρώ, στη Ν. Ιωνία από την Περιφέρεια Αττικής

Στην ανάπλαση ενός αναξιοποίητου επί δεκαετίες χώρου στη Νέα Ιωνία και τη μετατροπή του σε καλαίσθητη πλατεία, με υπόγειους χώρους στάθμευσης, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής και ο τοπικός δήμος, με τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

"Δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και δομικές δυσλειτουργίες των δήμων της Αττικής", δήλωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι «η περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου είναι ενδεικτική της αντίληψής μας για σύγχρονες, λειτουργικές πόλεις, με βελτιωμένη την καθημερινότητα των πολιτών και στήριξη της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας».

Το έργο αφορά στην κατασκευή πλατείας 5.500 τ.μ. και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 10.546 τ.μ., με δυναμικότητα 350 θέσεων στάθμευσης. Συνορεύει με οικόπεδα κτιρίων πολιτισμού και κοινής ωφέλειας (δημοτικό σχολείο, μουσείο, ΚΕΠ) καθώς και με ένα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο πεζοδρόμων και πλατειών. Αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την τόνωση της επισκεψιμότητας της περιοχής, τη διευθέτηση της άναρχης στάθμευσης, καθώς και στην εξυπηρέτηση των επιβατών του σταθμού ΗΣΑΠ.

Η πλατεία θα είναι ελεύθερη κτιριακών εγκαταστάσεων, με διευρυμένες περιοχές πρασίνου, σκιερές καθιστικές περιοχές και μονοπάτια περιπάτου, ενώ ως μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, θα αναδειχθεί και η διατηρητέα καμινάδα στο κέντρο της.

Διαβάστηκε 1063 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων