Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 16:54

Πάνω από 3 εκ. ευρώ στη Βέροια για Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ

Πάνω από 3 εκ. ευρώ στη Βέροια για Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ

Τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ, στη Βέροια, θα υλοποιηθούν μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της ένταξης των συγκεκριμένων έργων στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι τέσσερις παρεμβάσεις αναμένεται να συμβάλουν στην αστική αναζωογόνηση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Βέροια, καθώς περιλαμβάνουν βιοκλιματικά έργα, σημαντικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του πρασίνου, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών, με έργα όπως πράσινες σχολικές αυλές, αλλά και διαμόρφωση υποδομών για ήπιες μορφές μετακίνησης στις περιοχές των σχολείων. Επίσης, για πρώτη φορά ο θεσμός των κοινόχρηστων ποδηλάτων εισάγεται και στην πόλη της Βέροιας, ενώ προγραμματίζεται μια γενναία παρέμβαση στα τείχη της πόλης.

Οι τέσσερις παρεμβάσεις είναι:

Παρέμβαση για την Αστική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας του αέρα, προϋπολογισμού 2.578.000 ευρώ. Περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικές έργων όπως βιοκλιματικό ? πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών στην παλιά πόλη της Βέροιας, βιοκλιματική διαμόρφωση της Πλατείας Δίδυμων Λουτρώνων, «Η φύση στο σχολείο: Πράσινες σχολικές αυλές» και υποδομές και ρυθμίσεις για ήπιες μορφές μετακίνησης σε περιοχές σχολείων.

Για την Αστική κινητικότητα έχουν προϋπολογιστεί 92.000 ευρώ. Στην παρέμβαση περιλαμβάνονται ενέργειες για τη βελτίωση του συστήματος αστικής κινητικότητας, μέσω της διεύρυνσης της χρήσης ήπιων μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και ενέργειες για τη μείωση της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου, τη μείωση κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και συνεπώς τη μείωση των ρύπων. Ενδεικτικά περιλαμβάνεται η λειτουργία κοινόχρηστων ποδηλάτων πόλης σε δυο σταθμούς.

Μία τρίτη παρέμβαση είναι η αναβάθμιση και προβολή πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος, ροϋπολογισμού 348.000 ευρώ. Προβλέπονται επεμβάσεις σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, ιστορικά και τουριστικά τοπόσημα της Βέροιας, τα τείχη της πόλης, που θεωρούνται η διαχρονική ιστορική ανά τους αιώνες προστασία της Βέροιας. Στόχος είναι να αναδειχθεί η πόλη περαιτέρω σε πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ποσό 90.000 ευρώ, έχει προυπολογιστεί για την ανάπτυξη ? αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από δημόσιους φορείς: Προβλέπεται να υλοποιηθούν ενέργειες που στοχεύουν στη διεύρυνση της προσφοράς υπηρεσιών ΤΠΕ από δημόσιους φορείς. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται δράσεις όπως η δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακού περιεχομένου για το θρησκευτικό τουρισμό και ψηφιακή πλατφόρμα προβολής της πόλης.

Διαβάστηκε 1643 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 17:15

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων